Ben jij één van de vele studenten die een kamer zoekt, maar zakt de moed je in de schoenen? The Student Hotel is een initiatief van City Living waar nationale en internationale studenten tijdelijk kunnen wonen in leegstaande kantoorpanden tot ze definitieve woonruimte hebben gevonden.

Leegstaande kantoorpanden
Charlie MacGregor, de bedenker van het hotel, kwam tot de conclusie dat er een structureel tekort is aan studentenwoningen in Nederland, maar dat er tegelijkertijd immens veel kantoorpanden leeg staan. The Student Hotel is een leegstaand kantoorpand dat omgetoverd is tot een hotel voor studenten, waar ze zich tijdelijke studentenkamer kunnen betrekken. In Rotterdam en Luik bestaat dit concept al. In juni 2013 gaat het concept ook de gemeente Amsterdam van start, waarna in september 2013 ook Den Haag volgt. City Living is in onderhandeling met de steden Utrecht, Groningen, Nijmegen, Eindhoven en Leiden. In Amsterdam wordt het oude Elsevierkantoor aan de Jan van Galenstraat tot een ontmoetingsplek voor nationale en internationale studenten.

De voordelen van het hotel
Het vernieuwende concept van The Student Hotels heeft een positieve werking op de economie en geeft internationale studenten sneller de kans om in Nederland te studeren. Vanwege relatief lage studiekosten neemt het aantal internationale studenten naar verwachting de komende jaren toe. Met dit concept kan het tekort aan studentenwoningen tegen worden gegaan. Ook voor studenten is het hotel een uitkomst. Zij kunnen zelf aangeven voor welke periode de kamer gewenst is, hoeven geen meubilair aan te schaffen en krijgen een gratis fiets ter beschikking gesteld.