1. Je kan gratis ons gehele kikkerlandje door


Het studentenreisproduct is er natuurlijk om naar college te komen, maar als we allemaal heel eerlijk zijn is dat waar we hem het minste voor gebruiken. Want wanneer je lekker op vakantie wil met je vrienden maar niemand geld heeft voor benzine, komt dat ding toch mooi van pas. Je maakt er namelijk de vetste stedentrips mee.

2. Doordeweeks stappen wordt opeens nóg aantrekkelijker


Veel studenten hebben hun vrienden door heel Nederland zitten. Om dus doordeweeks drankjes te kunnen drinken met ze is best moeilijk voor elkaar te krijgen. Gelukkig kan elke student op zijn dooie gemak heerlijk ’s avonds de trein van Amsterdam naar Groningen pakken om zich lekker klem te zuipen met zijn vrienden. En de volgende dag? Fijn met je ov – en een kater - weer terug.

3. En in het weekend reis je ook nog eens met korting


En wanneer het te ideaal lijkt om waar te zijn, wordt het nóg beter. Want ja, jongens en meisjes, dit topding regelt ook nog korting voor je in het weekend. En niet een klein beetje korting, nee, gewoon even 40%. Voor de studenten met een weekend-ov is dit helaas niet het geval, maar zij kunnen ons weer jaloers maken wanneer ze op de zaterdagavond lekker met de bus naar de stad kunnen.

4. Het is ook nog eens een prima excuus voor ongeveer alles


Dat ene artikel nog een keer lezen of gratis een dagje naar Zandvoort? Een nieuw hoofdstuk toevoegen aan je scriptie of winkelen in Amsterdam? Dit zijn allemaal dagelijkse dilemma’s die je eigenlijk geen dilemma’s mag noemen. Want ja, het is je toch een stuk makkelijker gemaakt aangezien je weet dat je geen vervoer hoeft te regelen omdat dit GRATIS is. Gratis. Duidelijk dus, dat artikel en scripties kunnen prima wachten.

5. Je bent onwijs milieuvriendelijk bezig


Studenten dragen graag een steentje bij aan bijvoorbeeld het milieu en alle andere zeer belangrijke onderwerpen in de Nederlandse maatschappij. Nu is er een daarvan de drukke wegen in de spits, en dit voorkom je natuurlijk als je lekker met de trein gaat! De overheid mag dus best wel heel erg blij met ons zijn, dat zijn we namelijk ook met hen (soms dan).