Amsterdam Dance Event start vandaag


dj
Beeld: Pixabay/phio

Als je wel houdt van een feestje, dan moet je de komende dagen in Amsterdam zijn. Hier vindt namelijk voor de 20e keer het ADE – Amsterdam Dance Event - plaats. Op 45 locaties in de stad is kunst, film, discussies, technologie en muziek te vinden. Daarnaast zijn er interviews met sterren en natuurlijk meer dan 2.200 optredens van onder anderen Afrojack, Martin Garrix en Armin van Buuren. Doordat er vorig jaar drie mensen overleden, wordt dit jaar extra ingezet op drugsvoorlichting. Je kunt bijvoorbeeld je drugs laten testen bij Jellinek.

Bron: de Telegraaf


90% Android-apparaten heeft veiligheidslek
smartphone
Beeld: Pixabay/Kaboompics

Hoewel je waarschijnlijk denkt dat jouw Android-telefoon gewoon veilig is, zou je het weleens goed mis kunnen hebben: er zijn namelijk maar een paar toestellen die op tijd updates krijgen, waardoor er bij de rest een gevaarlijk veiligheidslek ontstaat. Er zijn veel verschillende Android-versies die worden gebruikt, wat niet bijdraagt aan de veiligheid. Samsung, LG en HTC leggen een eigen ‘schil’ om het besturingssysteem heen, waardoor zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen versie. Nexus-apparaten zijn nog het veiligst, omdat zij een kale versie van Android hebben.

Bron: NU.nl


We vergeten meer door internet
laptop
Beeld: Pixabay/StartupStockphotos

Let me google that for you! Waar zouden we zijn zonder Google? Toch blijkt uit onderzoek van de Russische software security-organisatie Kaspersky Lab dat dit niet zo’n heel goede ontwikkeling is: het zorgt er namelijk voor dat we meer vergeten. Zo’n 6000 mensen uit Europa deden mee aan het onderzoek , waarvan blijkbaar een groot deel lijdt aan ‘digital amnesia’. 36% zoekt informatie op internet op voordat ze er zelf eerst eens goed over nadenken. 25% vergeet het meteen weer als ze het hebben opgezocht. We slaan zo zelf geen dingen op en denken er zelf niet meer over na, waardoor we dus vergeetachtig worden.

Bron: Bustle


Geen EK voetbal voor Nederland Enne, mocht je het gemist hebben (hoe dan?!): door de 2-3 nederlaag van Oranje gisteravond tegen Tsjechië, speelt Nederland komend jaar niet op het EK voetbal. En dat is voor het eerst sinds 1984. Pak die vuvuzela dus maar in: deze zomer geen door bier overgoten voetbalfeestjes.


Coverbeeld: Pixabay/Kaboompics