TU Delft wint World Solar Challenge

Voor deze zesde keer slepen studenten uit Delft de World Solar Challenge-titel in de wacht. De Nuna 8 kwam om half 11 de finishlijn in Adelaide binnen. De Red One van Twente lag eerst 3 dagen op kop, maar moest het met drie minuten achterstand toch met een 2e plaats doen. De World Solar Challenge is een soort WK voor zonneauto’s, waarbij er in Australië 3000 kilometer van Darwin naar Adelaide wordt gereden. Het Solar Team Eindhoven moet nog finishen, maar hun Stella Lux doet mee in de Cruiser Class, en hierbij draait het niet alleen om snelheid.

Bron: NOS

Tientje per maand voor YouTube zonder reclame

Superirritant! Wil je een filmpje gaan kijken op YouTube, moet je eerst wachten tot die advertenties voorbij zijn. Gelukkig is er vanaf volgende week de mogelijkheid voor een reclamevrij YouTube. Voor € 10 in de maand hoef je niet meer naar advertenties te kijken, krijg je toegang tot unieke content, kun je filmpjes opslaan voor gebruik als je offline bent en kun je gratis gebruik maken van YouTube Music, een nieuwe muziekapp. Deze reclamevrije variant wordt YouTube Red genoemd en is in eerste instantie alleen in de VS te gebruiken, maar komt waarschijnlijk ook naar Nederland.

Bron: Spits

Studenten geneeskunde dupe van leenstelsel

Studenten geneeskunde die voor hun opleiding tot arts drie jaar meedraaien als coassistent zijn hier 50 tot 55 uur per week aan kwijt, maar hoe is het dan mogelijk dat ze een studieschuld deels afbetalen met een bijbaan? Niet dus, want daar is geen tijd voor. De overheid zegt dat de studenten de vrijheid hebben om die bijbaan erbij te hebben, maar dat gaat in de praktijk helemaal niet op voor de ongeveer 8.000 masterstudenten geneeskunde. Er is al bijna 15.000 keer een petitie getekend voor het probleem. Deze zal dinsdag voorgelegd worden aan de Tweede Kamercommissie van Onderwijs.

Bron:Nu.nl

Coverbeeld: Pixabay/Kaboompics