De RU zegt ja tegen hoger BSA

Alsof het allemaal nog niet streng genoeg is tegenwoordig, wordt het vanaf collegejaar 2016-2017 in Nijmegen nog een stukje strenger. De Radboud Universiteit (RU) verhoogd namelijk het BSA. In plaats van 39-42 EC, moet je vanaf volgend collegejaar 42-45 EC behalen. Dit heeft het College van Bestuur (CvB) besloten. De facultaire Gezamenlijke Vergadering zal gaan bepalen hoe hoog het BSA bij elke opleiding zal zijn. De Universitaire Studentenraad (USR) en de Ondernemingsraad (OR) zijn tegen, maar hadden geen advies- of instemmingsrecht.

Bron: Algemeen Nijmeegs Studentenblad

Staand of zittend werken maakt niks uit

Tegenwoordig is het op sommige kantoren helemaal hip: staand werken. Toch zeggen onderzoekers van de universiteit van Exeter en het University College London dat dit onzin is: hoeveel je dagelijks zit, heeft niets te maken met je levensverwachting. 16 jaar lang werden namelijk de zitgewoontes van ongeveer 5000 mensen gevolgd. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat deze gewoontes niks te maken hebben met levensverwachting en dat staand werken dus niet nodig is.

Bron: Metro

Pizza favoriete maaltijd om te bestellen

Er zijn weleens van die dagen dat je dus echt geen zin hebt om voor jezelf te koken. Wat is er dan makkelijker dan eten bestellen? Precies. En daar ben je dus echt niet de enige in, 58% van de Nederlanders bestelt namelijk weleens een maaltijd die thuis wordt bezorgd. Hier geven we per jaar ongeveer € 286,60 aan uit, blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl. 42% kiest daarbij voor pizza. Dit gerecht is vooral populair bij mensen onder de 30 jaar. In Overijssel zijn een hoop pizzaliefhebbers: 57%. In Limburg bestelt maar 33% pizza, maar wordt wel weer meer shoarma dan gemiddeld besteld(29%).

Bron: Persbericht ActiePagina