Minder werken maakt gelukkiger


zakelijk
Beeld: Pixabay/Unsplash

Het is allemaal wel lekker geld verdienen met die bijbaan van je natuurlijk, maar van hard werken word je niet gelukkiger. Overwerken heeft bijvoorbeeld een negatieve impact op je levensgeluk, terwijl je blijer wordt van minder werken Professor Christian Bayer van de universiteit van Bonn ontdekte dat mensen die een baan hebben, gelukkiger zijn dan werklozen. Werklozen hebben hierbij geen last van het ontbreken van een baan, maar van het ontbreken van een inkomen. Nog een conclusie: geld maakt gelukkig, maar alleen als je inkomen over de lange termijn toeneemt. Je wordt overigens net zo gelukkig als je dit voor elkaar krijgt zonder te werken.

Bron: RTL Z


Studeren in het buitenland? Ga voor de EU!
buitenlandBeeld: Unsplash/Steven Lewis

Wil je studeren in het buitenland? Ga dan voor Scandinavië of de EU. In Denemarken betaal je geen collegegeld, in Finland meestal ook niet en in Noorwegen betaal je een kleine bijdrage. Nadeel is natuurlijk wel dat de kosten voor levensonderhoud hier wel hoger liggen. Dat blijkt uit onderzoek van kortingssite 1Kortingscode.com. De site kwam erachter dat studeren binnen de EU, samen met Zwitserland en Noorwegen, veel goedkoper is dan erbuiten. In veel van die landen is het collegegeld ook lager dan in Nederland. Als je geld wilt besparen, dan kun je het best studeren in Denemarken, Zweden of Duitsland. Ga niet naar Engeland, daar betaal je tussen de € 4.255 en € 10.941 per jaar.


Lustopwekkende paddenstoel gevondenHet klinkt te mooi om waar te zijn, maar er is een zeldzame paddenstoel ontdekt die vrouwen een orgasme kan bezorgen. Eén minpuntje: deze zwam groeit alleen op lava van tussen de 600 en 1000 jaar oud. Bij het Amerikaanse onderzoek, dat geplaatst werd in het International Journal of Medicinal Mushrooms, moesten 20 mannen en 16 vrouwen ruiken aan de paddenstoel. De mannen vonden het vooral stinken, terwijl alle vrouwen opgewonden raakten toen ze eraan roken en 6 van hen kregen zelfs een orgasme. De hormoonachtige structuur van de paddenstoel zou te vergelijken zijn met de stofjes die bij vrouwen in het brein vrijkomen wanneer ze seks hebben.

Bron: Metro


Coverbeeld: Pixabay/Kaboompics