Afwassen tegen stress


afwas
Beeld: Pixabay/Hans

Heb je stress? Ga dan eens gezellig met elkaar afwassen, want dat schijnt een stressverlagende werking te hebben. Twee groepen van 51 studenten moesten voor een onderzoek afwassen; de ene groep moest zich concentreren op de geur van zeep, het water, het aanraken van servies en het oplossen van schuim. Dit werd de tweede groep niet verteld. De eerste groep bleek uiteindelijk veel minder nerveus te zijn na de afwas.

Bron: Metro


Dus daarom hebben hipsters baarden
hipster
Beeld: Pixabay/Snapwiresnaps

Je kunt er niet omheen: mannen laten steeds vaker hun baard staan. Onderzoekers van The University of Western Australia zijn erachter waarom: ze willen aantrekkelijker zijn voor vrouwen en dominanter naar andere mannen. Hoe meer mannen in een samenleving, hoe opvallender mannelijke kenmerken worden. Tegenwoordig zouden mannen daarnaast ook nog eens concurrentie hebben van duizenden potentiële rivalen op internet.

Bronnen: The Telegraph en Metro Mode


Nederlandse netwerksite voor studenten gaat naar Londen
netwerken
Beeld: Pixabay/Unsplash

Magnet.me, het Nederlandse platform dat studenten en (grote) bedrijven aan elkaar koppelt, gaat uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk. In Nederland zijn 31.000 van 65.000 universitaire lid van het platform. Bedrijven kunnen een soort talentpool opbouwen op de site en als student of starter kun je heel specifiek bedrijven volgen die je interessant bent.

Bron: FD


Eerste supermarkt zonder caissières in Amsterdam
zelfscankassa
Beeld: Albert Heijn (uitsnede)

Klaar met lange rijen voor de kassa’s in de Appie om de hoek? In Amsterdam is de eerste Albert Heijn geopend zonder caissières. Je scant zelf je boodschappen met je telefoon of scanapparaat en betaalt vervolgens bij een afrekenpunt, óf je gaat naar een scan & go-kassa. In het filiaal kun je alleen betalen met pin. Wil je alcohol kopen, dan moet je nog wel geholpen worden door een medewerker van AH.

Bron: Distrifood


Coverbeeld: Pixabay/Kaboompics