Oordoppen in bij festivals


concert
Beeld: Pixabay/Unsplash

Houd je wel van een festival, maar draag je daar geen oordoppen? Misschien toch maar eens doen, want het risico op gehoorschade kan zo minder worden. Bij 42% van de groep die geen oordoppen draagt, constateerden onderzoekers van UMC Utrecht een slechter gehoor. Dit is bij maar het geval bij 8% van de oordopdragers. Ook heeft 38% van de mensen die geen oordoppen dragen last van oorsuizingen, tegenover 12% van de oordopdragers. Zo’n 800.000 Nederlanders hebben problemen met hun gehoor.

Bron: RTL Nieuws


Ben je boosaardig als je houdt van koffie en gin-tonic?
gintonic
Beeld: Pixabay/CreativeInspiration

Ben je gek op koffie en gin-tonic? Oppassen geblazen, want dan heb je misschien wel een boosaardig, asociaal karakter. Er werden door de Universiteit van Innsbruck 1000 mensen ondervraagd, waarbij er verbanden gelegd konden worden tussen hun persoonlijkheid en bittere drankjes. Mensen met een ‘donkerdere’ persoonlijkheid zouden houden van zwarte koffie, gin-tonic, radijsjes en selderij. De kenmerken van een boosaardige persoonlijkheid zijn narcisme, psychopathische of sadistische trekjes en gewetenloos macht naar je toetrekken.

Bron: Metro


Nieuwe ‘officiële’ emoticonsAls je ondanks die al grote lijst met emoticons op WhatsApp nog niet genoeg emoties had om uit te kiezen, dan is er goed nieuws: er komen volgend jaar namelijk weer 67 nieuwe emoties bij. Unicode, de organisatie die gaat over de internationale standaard voor de codering van letters, leestekens en andere grafische tekens, maakte dat bekend. In juni dit jaar werden er al nieuwe emoties toegevoegd, maar volgend jaar zullen er weer een hoop bij komen. Een cowboy, croissant, avocado, selfie, een man in een net pak, een uil, aardappel, een zieke smiley: deze emoticons staan allemaal op de lijst voor volgend jaar. Dit is nog een voorlopige lijst; er kunnen nog emoticons afvallen.

Bron: NU.nl


Coverbeeld: Pixabay/Kaboompics