Dan nog de keuze maken naar welk strand ik zou gaan. In eerste instantie dacht ik aan Scheveningen. Vanaf Rotterdam Centraal is dit maar een uurtje reizen. Het grote voordeel aan Scheveningen vind ik met name de boulevard. Ze hebben er heel veel leuke tentjes zitten, zowel op het strand als wat hogerop, en er is zelf een klein winkelcentrum. Hier kan je dus heerlijk een hele dag verblijven.

Hoek van Holland is maar een half uurtje

Na een aantal reistijden gecheckt te hebben, kwam ik erachter dat Hoek van Holland maar een half uurtje in de sprinter vanaf Rotterdam Centraal is. Daarom had ik er toch voor gekozen om naar Hoek van Holland te gaan. Een half uurtje met de trein, een kwartiertje lopen en ik was al op het strand. Ik was vooral verbaasd dat het water al warm genoeg was om te zwemmen.

strand hoek van holland 2

Groot duingebied

Het nadeel van Hoek van Holland is dat er niet echt een boulevard is. Er zit wel een aantal leuke tentjes maar daarnaast zijn er maar weinig winkeltjes. Een voordeel daarentegen was dat je veel sneller bij een groot duingebied was. Een hele dag op het strand liggen wissel ik graag af met een wandeling door de duinen.

Of de Kralingse Plassen

Qua reistijd is het met name ideaal om naar Hoek van Holland te gaan. Wil je je dag eindigen met een wandeling over de boulevard, dan zou ik eerder naar Scheveningen gaan. Heb je helemaal geen zin om met het openbaar vervoer te reizen op zulke warme dagen? Ga dan gewoon lekker op de fiets naar de Kralingse Plassen!Rotterdam_SW_Banner_large