Mocht het zo zijn dat je fiets wordt gestolen, loop gewoon een rondje rond een uur of één ‘s nachts, dan kom je vast wel iemand tegen die fietsen verkoopt voor een eurootje of vijf. Van deze fietsen weet je echter wel zeker dat deze gestolen zijn. Maar ach, als je derde fiets op rij gestolen is, ben je er wel klaar mee om telkens naar die fietsenwinkel bij Oostplein of de Vlietlaan te gaan en lijkt dit een prima deal. Je weet toch wel uit eigen ervaring dat jij je eigen fiets niet meer terug zult zien.

Gebruik een tweede slot

Liever voorkomen dat je fiets gestolen wordt dan elke keer weer zo’n persoon in de nacht opzoeken voor een goedkope fiets. Dit is vrij simpel: gebruik een tweede slot, en zet je fiets vast aan een onbeweegbaar voorwerp. Je slot hoeft niet eens van de beste kwaliteit te zijn, maar voor een fietsendief ziet zo’n tweede slot eruit als extra moeite én dus als een groter risico om gepakt te worden. 
Bijkomend voordeel van je fiets vastzetten aan een onbeweegbaar voorwerp, is dat mensen je fiets niet kunnen verplaatsen, waardoor je sneller doorhebt of je fiets überhaupt gestolen is.

Fietsenstalling

Mocht je in een studentenwoning wonen en heb je toegang tot een afgesloten fietsenstalling, maak hier gebruik van. Dit geldt ook voor de beveiligde fietsenstallingen bij bepaalde stations als centraal of bij Blaak - waar sinds kort een verdiepte fietsenstalling is gebouwd.