Bij dergelijke gelegenheden hou ik van opzwepende muziek, wat kan variëren van (bepaalde) popmuziek tot dance, house, 80s & 90s en fout/après-ski. Eigenlijk alles wat binnen die genres valt mag je in mijn afspeellijst zetten, in redelijke verhoudingen; ik hoef bijvoorbeeld niet 75% van de avond naar après-ski te luisteren, dan word ik wel aardig gillend gek. Dus, welke afspeellijsten hebben mijn voorkeur? Hieronder een greep uit de mogelijkheden.

‘Weekend Hangouts' van Spotify

‘Throwing a party, having a drink or just chilling with your friends’, is de omschrijving die Spotify geeft aan deze afspeellijst, en eigenlijk wordt daarmee de lading wel gedekt. In deze afspeellijst vind je voornamelijk chille house/dance beats (dus geen stamp- en uit-je-plaat-gaan-muziek).

Ik vind het een heerlijke afspeellijst om aan te slingeren zodra het weekend begint, om een beetje in de juiste stemming te komen voor wat dan ook komen gaat. De lijst is ook ideaal om op de achtergrond aan te hebben als je met vrienden een drankspel speelt voor het stappen gaan, vlak voordat een van jullie de échte partyhitjes aanzet.

‘Toss’ van Rick Veldman

Wellicht een gek gezicht, mijn ‘eigen’ afspeellijst in dit rijtje, maar helemaal ‘mijn’ afspeellijst is het niet. Gedurende afgelopen bestuursjaar gebruikten de mensen die achter de bar stonden mijn (premium) Spotify-account om het clubhuis van de nodige muziek te voorzien. Zij voegden dan ook op eigen gelegenheid muziek toe aan deze afspeellijst, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een lijst van 186 uiteenlopende en gevarieerde nummers die jouw huisfeestje kunnen omtoveren tot een waar spektakel.

Denk aan foute muziek zoals Django Wagner of de Backstreet Boys, Nederlandse meezingplaatjes van bijvoorbeeld Acda & de Munnik, partyhitjes van artiesten zoals Hardwell, Avicii en Macklemore en de oudere toppers van bijvoorbeeld U2 of Billy Joel. Uiteindelijk voeren de partyhitjes denk ik wel de boventoon, maar zoals je ziet is alles en iedereen vertegenwoordigd in een perfecte mix van feestmuziek.

 

‘Dancefloor Hits’ van Filtr Sweden

Tot slot dé afspeellijst met de beste elektro, house en dance van artiesten zoals Calvin Harris, Avicii, Kygo en vele andere grote namen. De lijst wordt regelmatig geüpdatet zodat de nummers lekker door wisselen en je niet elke avond hetzelfde hoort.

Veel nummers in deze lijst herken je ongetwijfeld van de radio of het stappen, maar er staat ook voldoende lekkere plaatjes in die je nog niet eerder hebt gehoord. Perfect om in die heerlijke onbezorgde partyvibe te komen. Zelfs als je niet uitgaat kan deze afspeellijst jouw avond van energie en de nodige afleiding voorzien.

Meer van Rick

Meer van de andere Helden