Ongeveer een jaar geleden zag ik het licht in de online muziekstreamdiensten en sindsdien ben ik verkocht. Onderweg en thuis, overal ben ik nu voorzien van alle beschikbare muziek en vele voorgegenereerde afspeellijsten. Ideaal!

Ik zal zo nu en dan mijn favoriete afspeellijsten met jullie delen, voor verschillende gelegenheden. Dit keer een aantal van mijn favoriete afspeellijsten voor tijdens het studeren. Natuurlijk verschilt muzieksmaak en muziekvoorkeuren voor bepaalde gelegenheden per persoon; deze serie is slechts een omschrijving van mijn persoonlijke voorkeuren. Wie weet zit er wat voor jou tussen!

Your Favorite Coffeehouse

Mijn oudste favoriet is ‘Your Favorite Coffeehouse’. Relaxte, veelal akoestische muziek van bekende en minder bekende artiesten. Het werkt, net zoals andere soorten muziek, misschien niet voor iedereen, maar als ik deze lijst vrij zacht zet kan ik ongestoord heerlijk studeren. In tegenstelling tot wat onderzoek heeft uitgewezen wordik op die manier niet afgeleid door het (onbewust) meezingen met de muziek in m’n hoofd.

 

Deep House van Filtr Sweden

Een andere fijne afspeellijst, welke ik met name opzet wanneer ik actief aan de slag moet met opdrachten/schrijfstukken, is ‘Deep House van Filtr Sweden’. Persoonlijk hou ik van de soepele, zomerse muziek en beats van deep house. Vocals doen er veel minder toe, de elegante dancegeluiden staan voorop. Het geeft je net iets meer opwekkende en motiverende vibes dan de bovengenoemde afspeellijst (welke vooral bedoeld is om je bezig te houden) zonder dat het afleidend werkt.

 

Afternoon Acoustic

Tot slot een nog rustigere variant van ‘Your Favorite Coffeehouse’. De lijst ‘Afternoon Acoustic’ bevat, de naam verraadt het al, akoestische muziek. In vergelijking met eerdergenoemde bevat deze afspeellijst enkel en alleen akoestische muziek, op een heel rustig tempo. Ideaal als je even tot rust wil komen en de stress uit je hoofd wil houden.

 

 

Meer van Rick

Meer van de andere helden