Deeg en kaas

Holy cheese and dough: beide ingrediënten werken goed tegen dronkenschap. Gelukkig zijn deeg en kaas beste vrienden als het gaat om gerechten: denk bijvoorbeeld aan pizza, quiche, tosti, kaasfondue, mac ’n’ cheese en cheeseburgers. Voor ieder wat wils!

Avocado’s, noten en vis

Eet ingrediënten waar veel goede vetten in zitten. Dit brengt een figuurlijke beschermlaag in je maag waardoor de alcohol minder snel in je bloed komt. Doe je het graag goed? Eet dan een wrap met zalm, pijnboompitjes en avocado. Vanavond krijgt drank jou niet klein!

Gefrituurde heerlijkheden

Kom maar door met die frieten en het bruine fruit! Dit zul je vast niet van je moeder horen, maar je bent verstandig bezig als je gaat frituren! Vettig voedsel zorgt ervoor dat je maaginhoud minder snel verteert, wat er weer voor zorgt dat alcohol opgevangen wordt door je maaginhoud en minder snel in je bloedbaan terechtkomt.

Extra tip: Shotje olijfolie

Ben je echt skeer? In Spanje is het vrij normaal om voor het drinken een shotje olijfolie te nemen. Het werkt hetzelfde als avocado’s, noten en vis: de olie beschermt je tegen snelle opname van alcohol in je bloed. Maar of het echt smakelijk is…

Bron: Boldsky