1. Nodig iedereen uit

Barbecueën doe je natuurlijk niet in je eentje. Het is juist de perfecte gelegenheid om lekker buiten te eten samen met je vrienden of huisgenoten! Zorg dus dat iedereen op tijd is uitgenodigd. 

 

2. Zorg voor genoeg eten en drinken

Twee flessen wijn en een paar stukjes vlees zijn natuurlijk niet genoeg, zeker niet als je een grote groep hebt uitgenodigd. Vraag aan iedereen wat ze graag eten en zorg dat je genoeg inslaat. Ook lekkere dingen op tafel, zoals stokbrood en salades, horen hierbij. Vergeet niet naar eventuele allergieën te vragen en houd rekening met de vega’s. 

 

3. Preperation is key

Een goede voorbereiding is het halve werk. Heb je genoeg briketten en kolen voor de barbecue? En heb je zin in garnalen of kipspiesjes? Zorg dat je deze vroeg genoeg in de marinade legt.

 

4. Maak een playlist met muziek

Een barbecue is niet compleet zonder muziek op de achtergrond. Zorg ervoor dat je goede playlists klaar hebt staan. Zet een box buiten en gezelligheid is gegarandeerd!  

 

5. Hang slingers en lichtjes op

Voor een instawaardige (of gewoon gezellige) barbecue, kun je de tuin of dakterras versieren met lichtjes. Als het ’s avonds donker wordt, kun je zelfs kaarsen aansteken. Let wel op dat je dronken huisgenoot ze niet omstoot. Je wilt natuurlijk niet dat er iets in de fik vliegt.

 

6. Laat het barbecueën over aan de experts

Ben je zelf geen barbecuekoning(in)? Zorg dan dat jouw huisgenoten of vrienden die er wel verstand van hebben bij de barbecue staan. Scheelt weer een paar verbrande hamburgers én jij kan zo zonder stress van je avond genieten. 

 

7. Regen

Zelfs regen hoeft geen roet in het eten te gooien. Zorg van te voren dat je een enorme parasol, zonnescherm of overkapping hebt, waar je onder kan zitten mocht het slecht weer worden. Niets zal jouw barbecue nog verpesten!

 

8. Geniet!

En last but not least: vergeet vooral niet te genieten van de gezelligheid, het eten en de mensen om je heen. Daarna door naar de stad?
 
Fotocredits: Unsplash/Samuel Zeller