Water

Ook al zorgt het er volgens onderzoekers niet voor dat je kater minder wordt, wij voelen ons toch een stuk beter na een paar glazen water. Nadorst kent iedereen wel, toch?

 

Kokoswater

Alcohol zorgt er niet alleen voor dat je uitdroogt, je verliest ook kalium. Kalium is onder andere belangrijk voor je spieren. Met kokoswater vul je dit weer aan – het wordt niet voor niets ook veel door sporters gebruikt.

 

Groene kokos-smoothie

Heb je aan kokoswater niet genoeg? Dan kun je deze lekkere en vooral gezonde smoothie fixen om je lichaam weer te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Dit heb je nodig: 1 banaan, ongezoete Griekse yoghurt, 1 eetlepel kokosolie, groene bladgroenten, wat aardbeien, kokoswater en als je van koude dranken houdt: ijs.

 

Sinaasappelsap

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom je huid er minder goed uit ziet na een avondje binge drinking? Je vitamine C-niveau schiet omlaag. Vitamine C helpt bij de aanmaak van collageen wat weer bijdraagt aan een mooie huid. Door alcohol heb je ook meer zin in suiker, en laat sinaasappelsap nou boordevol natuurlijke suikers zitten.

Sinaasappelsap pixabay JESHOOTS

Bieten/ananassap

Om maar even bij de sapjes te blijven: bieten bevatten antioxidanten die je gevoelige maag helpen. Maargoed: bietensap is echt niet te zuipen, dus beter voeg je er nog iets zoets aan toe. Ananassap heeft een flinke dosis vitamine C.

 

Thee met gember en citroen

Gember is goed tegen misselijkheid. Citroen ondersteunt je lever die overuren maakt na al die alcohol. Voeg ze samen in een kopje thee en bestrijden maar die kater.

 

Virgin bloody mary

Helpt dan echt niks van bovenstaande oplossingen? Je kunt altijd nog weer aan de drank gaan. Het zou je hoofdpijn tijdelijk kunnen verminderen, maar het beste is natuurlijk om even helemaal te stoppen met de drank. Laat de alcohol voor wat het is en behoud de rest van de ingrediënten voor een bloody mary. Tomaten bevatten natrium en kalium maar ook lycopeen, een antioxidant die helpt bij detoxen. Citroen geeft weer dat beetje extra vitamine C.

Bronnen: Thrillist en Vitamine Informatie Bureau
Beeld: Pixabay/Unsplash