Bumble

Bumble is een app die lijkt op tinder: het is swipen geblazen voor een match. Het grote verschil met tinder is dat vrouwen als eerste moeten beginnen met praten als er sprake is van een match. Gek genoeg is het fijn dat deze rolverdeling er is. Daarnaast hoef je als vrouw niet je eindeloze creativiteit te gebruiken voor openingszinnen, Bumble heeft namelijk een volledige bibliotheek vol leuke openingszinnen voor je ter beschikking. Lekker gebruiksvriendelijk dus. Daarnaast nog een insider tip van studenten.net: de kwaliteit van singles op Bumble is aanzienlijk beter dan die van Tinder.

 

Inner circle

Inner circle profileert zich als een app voor slimme en ambitieuze singles, maar je hoeft echt geen arts of advocaat te zijn om het te kunnen gebruiken. Door twee vrienden uit te nodigen verkrijg je toegang tot de betaalde features en kan je optimaal gebruik maken van de app. Het grote voordeel van Inner Circle is dat je niet hoeft te swipen, maar gewoon een groot overzicht krijgt van alle beschikbare singles. Daarnaast kan je zoeken op naam, leeftijd, opleiding en zelfs lengte. Insider tip van studenten.net: check even wie er dichtbij wonen. Zo heb ik ooit een leuke date gehad met iemand die letterlijk vier straten verder woonde.

 

Hinge

Ben jij klaar met oppervlakkige datingapps waarbij foto’s leidend zijn? Hinge is een app waar je verplicht bent een paar korte, grappige en originele vragen over jezelf te beantwoorden. Deze verschijnen vervolgens in je profiel. Je kan dan ook niet (alleen) een foto liken, maar ook een antwoord. Je kan vervolgens zelf ook op het antwoord reageren om meteen een gesprek te starten. Verder is de slogan van Hinge ‘designed to be deleted.’ De meeste mensen die op Hinge zitten zijn dan ook op zoek naar iets serieus. Insider tip van studenten.net: gênante verhalen werken heel goed.

Welke datingapps gebruik jij?