Aangekomen in Queenstown, en als je ergens ooit zou willen werken tijdens je reis dan is dat Queenstown wel. Een prachtige stad, ontzettend veel activiteiten om te willen doen, veel werkmogelijkheden en een topstad om uit te gaan. Niet zo groot maar daardoor juist genieten!

Base QueenstownIk heb daar opnieuw in een groot hostel geslapen, juist omdat iedereen daar heen ging en je op die manier de meeste mensen blijft ontmoeten. [link:14693]. Trouwens het personeel was ook erg vriendelijk en behulpzaam. Ze hebben echt allerlei soorten bedrijven voor me gebeld als ik informatie wilde hebben over activiteiten etc.

SkydivenTijdens mijn reis heb ik constant gekeken naar mogelijkheden om te skydiven, eerder lukte het me niet aangezien het weer soms iets te bewolkt was of teveel wind. Maar in Queenstown kwam dat helemaal goed, en via een zeer veilig bedrijf. Dat is toch iets wat je wilt hebben. [link:14697] heette het bedrijf en niet alleen een fantastische en zeer verslavende skydive gedaan, maar ook een prachtige dvd eraan over gehouden. Onzettend gaaf dit, we vlogen met kleine vliegtuigjes omhoog, vastgeketend aan de instructeur duik je het vliegtuig uit en voor je het weet val je 12000 feet naar beneden. 45 sec. vrije val en dat kan niet lang genoeg… wat een kick geeft dat zeg.

Geen hoogtevreesHoogtevrees speelt geen rol, je merkt er helemaal niets van. Als de parachute uitgaat, zweef je nog heerlijk door de lucht, kletsend met je instructeur en dan sta je alweer aan de grond. Snel ging het zeker, maar vaker wil ik het ook zeker doen (eerst even sparen, want dit is niet goedkoop!). Ik ben ook gaan bungyjumpen gegaan, dat was echt eng voor een paar seconden, dan gaat er een knop om en spring je (als het goed is…) maar skydiven is verslavend, bungyjumpen eenmalig. Tenminste zo voelt dat nu.

Downhill mountainbikenAndere mogelijkheden in Queenstown zijn downhill mountainbiken [link:14694], lekker crossen naar beneden op een echte downhill bike (weinig zadel, veel vering). Na het downhillen met de groep een maaltijd eten is incl. als je de avondgroep kiest.

River surfingVerder is er ook een grote rivier in de buurt, waar je met een bedrijf kan gaan river surfen. [link:14695]. Lekker wild de golven van de rivier bedwingen, proberen op een golf te blijven hangen en zoveel mogelijk boven water te blijven. Samen met de rest van de groep gekke stunts uithalen, helemaal goed. Achteraf ook weer lekker samen ergens BBQen is incl.

Zoveel te doen!Jullie zien wel dat ik een lange tijd in Queenstown ben gebleven, er was zoveel te doen…. De bungy had ik overigens gewonnen in de kroeg onder het hostel. Soms zijn daar leuke competities en dit soort prijzen te winnen.

FjordengebiedVanuit Queenstown ben ik 3 dagen naar het Fjordengebied Milford Sound gegaan, overnacht in Te Anau en vanuit daar een prachtige kayaktocht in de fjorden gedaan. Zeehonden zwommen mee naast de kayak en als je weleens in Noorwegen bent geweest bij de fjorden, dit is eigenlijk het mooiste stukje van Noorwegen. Prachtig om te zien.

Fiordland wilderness experienceOpnieuw begeleid door een gids rondgepeddeld, vanuit de kayak zijn de fiorden 10x zo mooi. Ik heb dit gedaan met [link:14696]. Ik belandde eigenlijk in Milford Sound omdat Kiwi Experience dit aanraadde en een leuk pakket aanbood. Met een bus vanuit Queenstown over Te Anau naar Milford Sound, daar op een cruise stappen, en de hele weg weer terug. Aangezien het zo’n volle dag is, zou ik aanraden om in Te Anau te blijven en te genieten van een kayak trip die je in de bus of los kan boeken. Verder zijn daar ook opnieuw weer prachtige wandeltochten.

Geschreven door: Mayra Smit