Mijn column was iets te lang, dus hierbij het volgende deel van mijn belevenissen! We gaan verder in Rotorua.

RotoruaJammer genoeg zat mijn trip naar Paihia erop, er is nog zoveel meer te doen maar ik heb ook nog zoveel meer te zien in NZ. Opnieuw in de bus van Kiwi Experience gesprongen, deze had ik van te voren al gereserveerd dus ik kon zo mee, op naar Rotorua. Ideaal trouwens die bussen van Kiwi Experience, activiteiten en hostels kun je allemaal in de bus boeken, vaak tegen leuke kortingen! De buschauffeurs weten de groep zeker te vermaken en kunnen je echt goed helpen bij vragen en advies over je reis. Soms zou je liever in dezelfde bus doorgaan, vanwege de gave chauffeur en leuke groep. Maar ik koos toch voor mijn eigen schema en om constant nieuwe mensen te ontmoeten.

Eigen keusAls je liever zelf je dingen regelt, kan dat natuurlijk ook. Je kunt overal uitstappen waar je wil, de volgende bus pikt je zo weer op zolang je het maar aangeeft bij Kiwi. Hostels en activiteiten kun je ook zelf regelen, ze zetten je er gewoon af. De hostels die de Kiwi Experience voor je uitzoekt zijn alleen wel vaak de meest centrale en leuk geprijsde hostels.

Maorie concertVerder naar Rotorua daar verbleef ik in Hot Rocks ([link:14622]) een groot hostel, grote keuken, opnieuw een leuke bar waar iedereen heen gaat en een zwembad:) Via de bus ben ik ook naar een echt Maori concert gegaan, [link:14624] en dit was super! Hier doe je echt de Maori cultuur op, ze laten je zien hoe ze vroeger leefden, hun echte originele krijgersdans, de maori groet (hongi) en een fantastische maaltijd. Backpackers leven met name op noodles maar dit is toch echt een uitgebreid diner waar je zoveel van kunt opscheppen als je wilt! en dat deden we dus ook:)

RaftenDe dag erna ben ik gaan raften en sledgen: met een te gekke groep begeleiders gingen we op pad, de rivier af in een raft en een 7 meter hoge waterval af! helemaal top, de gidsen halen tussendoor de gekste dingen met iedereen en elkaar uit. Dus de grootste lol gehad. Kaitiaki kayaks was het bedrijf en ik denk dat er geen betere is in de omgeving, check: [link:14620] ,de rest zag er zo saai uit. Bij hen ben ik ook gaan sledgen, dan ga je met een soort bodyboard de rivier af en constant in de golven duiken, proberen te surfen op de golven en lekker ronddrijven. Dit is veel harder werken dan raften, maar net zo spectaculair, je gaat overigens niet die 7m. waterval af, gelukkig. En meiden als het jullie gaat om leuke (lees: goed uitziende) gidsen, dan moet je hier zeker zijn haha.

ZorbingWat verder ook een leuke activiteit in Rotorua is 'Zorbing' = in een grote bal met een laagje water naar beneden rollen en proberen te blijven staan (wat niet gaat lukken wil ik zeggen!) check: [link:14625]. Het lijkt een erg kleine helling die je afgaat, maar als je eenmaal in die bal zit is het lang zat...

Afdalen in het duisterNa Rotorua ben ik doorgegaan naar Waitomo, daar een nachtje gebleven voor een van mijn mooiste ervaringen tot nu toe Blackwater rafting. The legend black water rafting company, check: [link:14623], bracht me diep onder de grond voor zo'n 4 uur, The Abyss. Voorzien van wetsuits, lampen en opnieuw te gekke gidsen daalden we eerst al abseilend een diep gat in. een voor een, langzaam naar beneden en helemaal niets ziende een donker gat in, het wordt wijder en wijder tot je beneden bent en de gids je in de ogen kijkt - he, jij hier! Langzaam daal je verder af, ga je al tokkelend een prachtige tocht tegemoet onder een hemel van glowworms en later al drijvend op een band genietend van zo'n zelfde hemel met lichtjes. Tekst en uitleg, maar vooral ook veel energie - daar wordt je van voorzien.

Dit neemt niemand me meer af!Warme chocomel diep onder de grond is toch wel een aparte plek:) Bij terugkomst van dit prachtige avontuur kregen we nog soep en bagels, mmmm lekker. Tegelijkertijd met de diashow van alle foto's die onder de grond waren gemaakt, kwamen we weer helemaal terug op aarde en warmden we weer op. Dit neemt niemand me meer af!

Voor zover mijn reis weer eventjes, volgende plek waar ik naartoe ga is River Valley. Hier komt alleen de Kiwi Experience, dus ik ben benieuwd!