Alcohol, een vanzelfsprekend onderdeel van ons (studenten)leven. In de jaren ’30 was dit in de Verenigde Staten echter niet zo vanzelfsprekend. Alcohol was toen verboden, een periode die ook wel de drooglegging genoemd worden. Om in de sfeer te komen verloot Studenten.net 3x een dvd en 2x een Blu-ray van de film ‘Lawless’.

Tijdens deze drooglegging besluiten de drie Bondurant-broers (Tom Hardy, Shia LaBoeuf en Jason Clarke) een illegale drankhandel op te zetten. Met hulp van Floyd Banner, een lokale crimineel (gespeeld door Gary Oldman) groeit het handeltje al snel uit tot een succesvolle onderneming. Dit zorgt er echter voor dat ze zich de corrupte special agent Rakes (gespeeld door Guy Pearce) op de hals halen. Hij gaat een gewelddadige werkwijze niet uit de weg wanneer het aankomt op het naleven van de wet. Deze sfeervolle, maar keiharde misdaadfilm werd opgenomen in de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes in 2012. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘The Wettest Country in the World’ van Matt Bondurant wat deels gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

In het kortRegie: John HillcoatCast: Tom Hardy, Shia Labeouf, Gary Oldman, Jessica ChastainGenre: Misdaad, DramaSpeelduur: 116 minuten