Maar al die internationals moeten natuurlijk ook ergens wonen, en dat brengt mij bij het onderwerp: leven met een international. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, zelf vind ik de voordelen veel beter dan de nadelen. Maar om jullie toch een soort van beeld ervan te geven ga ik hier de voors en de tegens noemen.
 

De nadelen

Ik wil graag positief eindigen, en daarom begin ik met de nadelen. Vertrouw me, het zijn er niet zo veel.
 
Daar zit je dan in je kamer, krijg je international als huisgenoot. Wat moet je daar nou mee? Moet je heel de tijd Engels praten waar je niet op zit te wachten en zal diegene wel chill zijn? Allemaal dingen die door je hoofd spelen. En dan is ie daar. Totaal anders opgevoed, totaal andere manieren van doen.

Hygiëne is lastig 

De mijne komt uit Azië, en vooral op het gebied van hygiëne was dat af en toe lastig. Hoe vaak het was weet ik niet, maar keer op keer moeten uitleggen dat je voedsel afval apart moet weggooien omdat de keuken anders naar de dood gaat ruiken.... Ik ben inmiddels de tel kwijt. Of vertellen dat een barbecue schoonmaken met de afwasborstel, en dan heb ik het over de barbecue zelf en niet het rooster, niet echt een slim idee is... Tja je geduld zal af en toe op de proef  worden gesteld. Alsof je als student zijnde iemand moet gaan opvoeden. Zat je natuurlijk niet op te wachten.
 
Je keuken ziet er dan ook vaak niet om naar huis te schrijven uit, maar nog een paar keer uitleggen dat het chill is om dezelfde avond alles af te wassen en dan komt het wel oké.

De voordelen

Maar er zijn natuurlijk ook voordelen wanneer je met een international woont. Want dat Engels, dat blijft hierdoor wel mooi op niveau, je blijft het immers praten. En al die Indiase en Chinese eettentjes die je huisgenoot kent omdat ie zoekt naar iets van huis, ja die had je zelf dus nooit ontdekt.

Het vergroot je blik op de wereld 

Daarnaast is het gewoon ook voor jouw opleiding interessant en nuttig om eens te horen hoe het allemaal er aan toe gaat aan de andere kant van de wereld. Dat wil je nog wel eens helpen wanneer je een essay moet schrijven voor welk vak dan ook. Een international als huisgenoot vergroot op de meest simpele manier jouw blik op de wereld.
 
Oh en wat ook nog lachen is, is dat wanneer ie sportief is je huisgenoot je op borrels je de lucht in kan tillen. Ik weet het, klinkt gek, maar geloof mij... het is lachen!

rsg international optillen

 

Rotterdam_SW_Banner_large