Hij was internetpersoonlijkheid van het jaar, mocht handjes schudden met Geri Halliwell en krokodillenman Steve Irwin en deelde een uitvouwposter met Shakira. Ramon Stoppelenburg, 26 en gesjeesd student journalistiek, reist over de hele wereld en ontmoet de meest bijzondere mensen. Gratis. Op Studenten.net houdt Ramon jou wekelijks op de hoogte van zijn reis. Elke donderdag een nieuw verhaal!Na een bezoek aan een skigebied in Canada strandde ik vorige week met de boot op Vancouver Island, een eiland twee keer zo groot als Nederland. En rustig dat het daar was! Het weer was prachtig en in het historische plaatsje Victoria begonnen de inwoners aan het jaarlijkse tellen van de bloemen. Iedere inwoner telt de bloemetjes in zijn tuin en belt het aantal door naar een telefoonnummer en achter dat telefoonnummer zit iemand dat allemaal op te tellen.

Geen stunt voor TerschellingTerwijl de rest van Canada nog even een flink pak sneeuw over zich heen krijgt, komen die lui van dat eiland even vrolijk vertellen dat hun lente al begonnen is en dat ze al 3,9 miljoen bloemetjes hebben staan. Nog leuker is dat ze vanuit Victoria een bloemetje sturen naar iedere lokale VVV in het immense land, met De Groeten vanaf Vancouver Island. Ik zie Terschelling niet zo snel zo'n stunt uithalen.

Grappen over AmerikanenCanadezen maken ook graag grappen over Amerikanen. Die Amerikanen die lekker op wintersport gaan en bij elke aankoop vragen of het wisselgeld nu in Amerikaanse of Canadese dollars is. Die Amerikanen die gezellig door Europa gaan backpacken, maar uit veiligheid toch een Canadese vlag op hun tas naaien. Die Amerikanen die hartelijk meelachen als er gegrapt wordt over het Midden-Oosten, maar die enorm nerveus worden als er een Afghaan in de straat woont.

May These Gates Never Be ClosedIk was vandaag bij de grenspost tussen de VS en Canada en daar staat zo'n grote vredespoort waar je doorheen kan lopen. Aan de binnenkant van deze poort bevindt zich een open hek en boven dat hek staan de woorden: "May These Gates Never Be Closed". Dus ging ik keihard aan dat hek trekken.

Saaie lui, die AmerikanenDe Canadezen vonden het wel humor, maar de Amerikaanse douane kwam met een mannetje of zes tegelijk op me af met hun handen op hun holster, om me even fijn uit te leggen dat hun humor op een dermate laag pitje ligt dat mijn acties niet gewenst waren. Saaie lui, die Amerikanen.

Zeer charmante jongedamesNee, ik blijf voorlopig gezellig onder de Canadezen. En het zijn nog knappe mensen ook. Ik verbleef de afgelopen week bij een paar zeer charmante jongedames en ik stond versteld! Bloedmooi én intelligent! Hier kennen ze geen ongeveinsde arrogantie waar ja-ik-weet-dat-ik-mooi-ben Nederland mee loopt en zijn de vrouwen stoer en drinken we samen veel bier! Lekker. Ding. Ik denk dat ik in de rest van Canada die bloemetjes buiten ga zetten...