Hij was internetpersoonlijkheid van het jaar, mocht handjes schudden met Geri Halliwell en krokodillenman Steve Irwin en deelde een uitvouwposter met Shakira. Ramon Stoppelenburg, 26 en gesjeesd student journalistiek, reist over de hele wereld en ontmoet de meest bijzondere mensen. Gratis. Op Studenten.net houdt Ramon jou wekelijks op de hoogte van zijn reis. Elke donderdag een nieuw verhaal!

SneeuwscooterenIk weet nog dat ik ergens in januari op televisie naar dat reisprogramma van Yorin zat te kijken en dat een vrolijke Floortje Dessing demonstreerde wat er allemaal te doen valt in Canada. Zo ging mevrouw sneeuwscooteren in het dorpje Whistler en zwom ze rond in de zwembaden van sneeuwomgeven villa's. Kwijlend zat ik toen aan de buis gekluisterd, want ik zou snel ook naar Canada gaan.

Met mijn duim omhoogNadat ik door een lokaal televisiestation in Vancouver geïnterviewd was over mijn odyssee, kwam er een mailtje binnen van iemand die een bed & breakfast runt in Whistler - toch wel het grootste skigebied van Canada - met de vraag of ik niet een paar daagjes in zijn lodge wilde verblijven. Dus ging ik in Vancouver langs de snelweg staan met mijn duim omhoog, en liftte ik richting de bergen in het noorden.

Lokale krantDe beste man had al zijn kennissen op de hoogte gebracht van mijn komst en iedereen gevraagd of ze mij wilden helpen om mijn twee dagen in het skiresort zo interessant mogelijk te maken. Hij had zelfs de lokale                                      krant gebeld.

Mijn eigen 'snowmobile'Ik was nog maar net aangekomen in Whistler of ik werd al meegesleurd naar de organisatie die sneeuwscootertochten organiseert en nog geen twee uur later racete ik over een bevroren meer op mijn eigen 'snowmobile' met een snelheid van meer dan 100 km/u. Diezelfde avond verorberde ik gratis voorgeschotelde kippenpootjes en lokaal gebrouwen biertjes in een stampvolle pub waar alle Canadezen uit hun dak gingen omdat het team van Vancouver weer eens een ijshockeywedstrijd had gewonnen van de Amerikanen.

Ge-ziptrekt"Kun je skiën?" vroeg mijn gastheer de volgende dag bij het ontbijt. En een paar uur later stond ik op geleende latten en een gratis skipas bovenop de berg! 's Avonds dronk ik een biertje met de journalist van de krant, in het warme bubbelbad buiten in de besneeuwde tuin. "Heb je wel eens ge-ziptrekt? Dan vlieg je aan een kabel de vallei over. Dat is leuk. Weet je wat, dat doen we morgen!", zei hij. Van verbazing verdween ik enkele seconden onder water. "Dat is leuk voor de foto!" voegde hij eraan toe. Nou, het moet dan maar, hè?

Benieuwd naar beelden van Ramon zijn verblijf in Canada? Je vindt ze op zijn website in de sectie 'Week Movies' op het forum: [link:11526]