Eeh….waarvoor? Voor Valentijnsdag bedoelen we (natuurlijk). En omdat je je cadeau lastminute moet regelen, kan het natuurlijk wel lijken alsof je al wéken met het idee rondloopt. Nu nog inspiratie. Geen zorgen! We maken het je gemakkelijk en hebben een lijst samengesteld met last minute cadeaus die helemaal niet last minute lijken. Kom je toch nog goed voor de dag. 

Chocolade

Lekker dus. En in de aanbieding deze week, maar die koop je natuurlijk niet, want dat had ze natuurlijk ook zelf allang gezien. Nee, Valentijnschocolade koop je bij een bonbonwinkel. Wedden dat ze daar niet dagelijks komt en dus chocolade van krijgt dat ze nog niet (vaak) heeft gehad? Bovendien wordt het ook nog eens mooi ingepakt en dan overhandig je toch wel écht iets.

Bloemen

Bloemen doen het eigenlijk altijd goed. Voor vrouwen. Ja, we gaan er inderdaad even vanuit dat het vooral de mannen zijn die Valentijnsdag finaal vergeten zijn. Ook iets met een cliché. Maar goed, mannen, kom dan niet met een lullig bosje tulpen aan. Pak het groots aan, denk: rozen. Denk héél veel. Denk rood of roze. Je denkt nu natuurlijk dat dit een regelrechte ramp is voor je bankrekening, maar niets is minder waar. Op de markt zijn de bloemen namelijk bijna gratis, mits je er net voor sluitingstijd heen gaat. Tip: koop er ook een vaas bij, veel studentikoze dames hebben deze niet standaard in de kast staan. Rozen in een stamppotpan zijn natuurlijk ook geen gezicht.

via GIPHY

Ontvoer je lover

Een ontvoering plannen is eigenlijk hartstikke tof. Je kunt namelijk zeggen dat je het al vér van tevoren in de planning had staan, terwijl zo’n ontvoering niet veel voorbereiding hoeft te kosten. Men neme een lastminute hotelboeking (lekker goedkoop), een treinritje (lekker met je studenten-ov, nu het nog kan) en een blinddoek (theedoek voldoet ook). In een romantisch etentje aldaar zal je even moeten investeren, al kan dit natuurlijk ook een goedkoop pizzaatje in de plaatselijke pizzeria met kaarslicht zijn. Kijk voor lastminutedeals even op sites zoals Groupon of Vakantieveilingen.

Samen iets ondernemen

Hiervoor hoef je alleen maar een Valentijnskaart te kopen, wat lieve woorden neer te krabbelen (wel samenhangend) en je hebt een eigen persoonlijke ‘tegoedbon’ goed voor ‘iets’ gemaakt. Ben je een beetje romantisch en vind je cupcakes bakken heus niet alleen voor vrouwen? Dan kun je dat natuurlijk gaan doen. Of kaarsen maken. Een boswandeling doet het ook altijd goed. Of het reuzenrad, maar we wonen niet in Londen, dus die hebben we niet heel erg voorhanden. Waarschijnlijk sta je ook niet wekelijk op de midgetgolfbaan en eerlijk is eerlijk, dat is best tof. En dan doe je dat natuurlijk wel met één club. Klinkt allemaal veel te zoetsappig? Samen keihard zuipen is ook fantastisch. En een dagje boarden of skiën is ook gewoon heel erg leuk.

Een cadeau-cadeau

Oké, je wilt iets geven wat je ook daadwerkelijk inpakt. Iets wat je kunt overhandigen, iets tastbaars. Een cadeaubon van de favoriete winkel van je Valentijn is, inderdaad, kut om te geven. Maar wel leuk om te krijgen. Doe er dan wel even een persoonlijke noot bij zoals een foto of een handgeschreven kaart. En jij kent je Valentijn natuurlijk het beste. Dus is er niet nog gewoon iets wat hij of zij heel graag wil hebben? Een game, horloge, sjaal of gadget? Gewoon kopen, hoezo wachten tot verjaardagen?

Doe de Titanic

Je herinnert je natuurlijk de scene in ‘Titanic’ waar Jack een naaktportret maakt van Kate. Ook al kun je niet schilderen, of tekenen, het gaat om het idee. Want eerlijk, wat een geile scene is dat. Ook al eindig je uiteindelijk met een bezempoppetje op je schilderdoek, het gaat om de beleving. En hang dat harkpoppetje vooral boven je bed (of van hem/haar), want daar kleven natuurlijk weer herinneringen aan.

via GIPHY

Samantha uit SATC deed het ook

‘Seks and the City’ blijft classic. En Samantha ook. Ze drapeerde zichzelf midden in de keuken naakt op tafel, bedekt met sushi. Het was een kunstwerk. Maar dat hoeft natuurlijk geen sushi te zijn. Bedenk wel iets wat een beetje ‘seks’ is. Een bord spaghetti bolognese over jezelf heen kwakken, lijkt me ook niet heel erg opwindend.

Iets creatiefs en ‘eigens’

Maak een fantastische lieve videoboodschap waarin je iets leuks, liefs, moois of geils zegt. Je hoeft dan alleen maar na te denken over de tekst. Gooi d’r nog een sexy knipoog tegenaan en je bent de liefste Valentijn die er is.

Vind je jezelf niet zo cameraproof? Je kunt ook een hele lieve Valentijnsboodschap overbrengen door de studentenkamer van je lover helemaal vol te plakken met lieve, geile, persoonlijke post-its. Is muziek heel belangrijk in jullie relatie? Dan is een persoonlijke mixtape natuurlijk ook een superpersoonlijk cadeau. Want het gaat dan natuurlijk allang niet meer om de muziek alleen, maar je geeft de herinneringen bij de muziek of de tracks cadeau. Persoonlijker kan niet.