Organiseer een spelletjesavond

Zeg tegen je vrienden dat niemand zin heeft in cadeautjes waar je toch niks mee doet en organiseer een spelletjesavond. Ja, het klinkt oubollig, maar het is eigenlijk best leuk. Zorg dat iedereen een bordspel meeneemt, koop drank en eten in en je zal een leuke sinterklaasavond beleven zonder al te veel gedoe.

 

Organiseer een filmavond

Dit is eigenlijk hetzelfde principe als de spelletjesavond. Zet een slechte kerstfilm op om alvast in de kerststemming te komen. Of ga voor een horroravond zoals meer kersthaters doen. Je kan zelfs het slechtste programma aanzetten dat die avond op tv is. Zo lang jij met vrienden gezellig kan chillen en er genoeg te drinken en te eten is, vermaken jullie je wel.

 

Dobbelspel-opties

Je kan er ieder jaar niet aan ontkomen. Je familie, je collega’s, je huisgenoten en je voetbalteam willen allemaal het dobbelspel spelen. Natuurlijk heb jij geen geld om vier keer maximaal 10 euro aan dobbelcadeaus uit te geven. Gelukkig hebben we ook tips om te besparen op cadeaus.

Of stel voor om het dobbelspel te spelen met voorwerpen die je van zolder kan halen. Iedereen zoekt spullen die hij of zij nooit gebruikt, maar die nog wel enigszins leuk zijn om weg te geven. Gegarandeerd lachen als je moet strijden voor een twintig jaar oud bingospel.

 

Verlanglijstjes

Met wie je ook Sinterklaas gaat vieren, zorg dat iedereen verlanglijstjes inlevert. Met bijvoorbeeld minimaal drie opties en kijk of je dat ook kan bestellen. Je kan steeds vaker zelf kiezen wanneer je iets wil laten bezorgen en soms heb je het diezelfde avond nog in huis, maar wacht niet te lang. Check gelijk of je het kan bestellen. Dat scheelt je stress en moeite als alles uitverkocht is en jij op 5 december met paniek in de winkel  staat.

 

Makkelijke surprise

Moet je aan de surprises? Denk niet te moeilijk. Een paar velletjes gekleurd papier, een schoenendoos en lijm zijn al genoeg voor een toffe surprise. Je kan genoeg inspiratie opdoen op internet. Thank god for YouTube! Even 'makkelijke surprise' intikken en je kan aan de slag.

 

Gedicht van internet

Heb jij zo'n familie die strak vasthoudt aan tradities? Dan zul je aan de bak moeten en uren moeten zwoegen op een gedicht. Maar ja: daar heb je geen tijd voor. Gelukkig bestaan er websites waar je gedichten af kunt halen. En mocht dat niet oké zijn: je kunt er ook op maat gemaakte gedichten kopen. Ook als je nog maar een uurtje hebt.

 

Geef jezelf ook wat

Als je toch allemaal geld uit moet geven aan cadeautjes, mag je er zelf ook wel van profiteren toch? Shop via Stufi van Studenten.net en krijg een percentage van het aankoopbedrag teruggestort in jouw account! Daar kan je weer festival- en concertkaartjes mee kopen!