Met Gewoon wat een studentje ’s avonds eet kan je al heel wat studentenmaaltijden in elkaar flansen. Maar nu is daar nog meer inspiratie! Leonie ter Veld (26) heeft een tweede boek uitgebracht! Gewoon wat een studentje nog meer eet staat weer vol met recepten die je binnen tien minuten op tafel hebt staan. 

 

Maar Leonie, waar haal je al die inspiratie vandaan?

“Gewoon uit het dagelijks leven. Ik heb vaak dat ik denk: ‘Ik heb echt zin in kipschnitzel’ en dan ga ik dat eten. Dan wil ik door combineren met iets nieuws en daar komt heel vaak wat lekkers uit.”

 

Heb je dan nooit de neiging om een diepvriespizza te pakken?

“Nee, echt nooit! Ik vind diepvriespizza echt het ergste wat er is. Het is absoluut mijn missie om niemand ooit meer diepvriespizza te laten eten.”

 

Houd je niet van pizza?

“Ik houd wel van pizza hoor, maar dat maak ik dan zelf. Ik heb ook wel eens geen zin om te koken of trek in iets slechts, maar dan ga ik meestal voor iets van thuisbezorgd.”

 

Als je moet kiezen: Iedere avond lekker eten en geen blog of bloggen en niet meer lekker eten?

“Uhm.. Dan ga ik toch voor eten haha, dat is toch wel belangrijk.”

Leonie_hipstertournee_LR

 

Wat is het ultieme studentenvoedsel?

“Alles met roomkaas. Roomkaas is echt het beste wat er is. Maar pasta en burgers ook. En tosti’s!”

 

Komt er een derde boek als het aan jou ligt?

“Nou na mijn eerste boek zei ik ook van niet en moet je nu sta ik met mijn tweede boek in mijn handen. Ik ben het niet van plan, maar je weet maar nooit.”

 

 

Proef op de som

Om te kijken of een van haar gerechten inderdaad ideaal studentenvoer is, heb ik een gerecht geprobeerd. En wat beter te testen dan de knettervette katertosti? Met een aantal ingrediënten uit huis kwam ik al een heel eind, ik moest alleen nog een avocado halen uit de supermarkt.

Mijn broodje beleggen, in het tosti-ijzer knallen en zo'n zeven minuten later lag mijn maaltje op mijn bord. Hij ziet er heerlijk uit en dat was het ook! Oh en je hoeft de komende uren niks meer te eten, want hij vult goed!

tosti

De knettervette katertosti is Studenten.net-proof!

 

 

Cover_voor_GWESSNME_LR

 

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar Leonies boek? Dat kan je aanschaffen via Stufi van Studenten.net & Bol.com, dan storten wij een deel van je aankoopbedrag in je account. Het bedrag dat je opspaart kan je weer gebruiken om concertkaartjes mee te kopen!

 

Beeld eten: Leonie ter Veld
Beeld Leonie: Tine Schoemaker