Feesten op Koningsdag in Rotterdam kan, en hoe. Op meerdere plekken van de stad worden grote festivals gehouden. Zo heb je Oranjebitter in Het Park, worden het hele Stadhuisplein en de Witte de Withstraat omgetoverd tot festivalterreinen, is er op het Willemsplein Kroonfestival, en heb je het S’Oranje Festival op Plein 1940.

S’Oranje Festival 

Zelf pak ik vaak het S’Oranje Festival voor een paar uurtjes mee om vervolgens de Witte de With in te duiken, die ligt er toch praktisch naast. Op het festival zijn er vier stages waar artiesten hun ding doen en ben je de ene stijl even zat loop je zo naar een van de andere drie. Er iets eten kan ook, maar daarmee kan je net zo goed even wachten tot je in Witte de With bent, festivaleten is immers goed prijzig.

Witte de With 

In de Witte de With is het gewoon awesome, helemaal als het ook nog eens een warm zonnig dagje is. Elke zaak zet massaal z'n terras op en de cafés hebben allemaal een buitenbar neergezet. En zo rond een uurtje of zes schijnt het zonnetje dan kaarsrecht de straat in. Overal is muziek en feest en de sfeer is goed. En wanneer de honger opkomt is het snel even naar eethuis Hung Kee voor een heerlijk geroosterde eend, en daarna weer door met feesten tot de vroege uurtjes. 

Eén ding is in ieder geval zeker: zeg al je afspraken of werk voor de volgende dag af, want die ga je sowieso niet redden na een nacht feesten!
 

 


 
Rotterdam_SW_Banner_large