Goed, we zetten het even voor je op een rijtje. Momenteel hebben gebruikers de keuze uit een basic (€7,99), standaard (€10,99) of premium (€13,99) abonnement. Hierbij kun je respectievelijk streamen op één, twee of vier verschillende apparaten. 

Nu komt het uiteraard vaak voor dat niet al die apparaten tegelijk worden benut. Dus waarom niet jouw inloggegevens delen zodat iemand anders kan profiteren van jouw betaalde abonnement? Jij zit er toch zelf niet op op dat moment. 

Maar goed, dit wil Netflix vanzelfsprekend voorkomen. Door het delen van wachtwoorden onder groepen van mensen loopt Neflix heel wat inkomsten mis. Zij hebben liever dat de gebruikers hun eigen abonnement aanschaffen natuurlijk. Dus is Netflix begonnen met het monitoren van mensen die hun wachtwoorden delen. Het goede nieuws: tot nu toe zitten hier nog geen consequenties aan vast. Greg Peters, de chief product officer van Netflix meldde eerder in een video dat hij gaat proberen om klantvriendelijke manieren te vinden om groepen van mensen te laten stoppen met het delen van een abonnement. 

Video software provider ‘Synamedia’ stelt dat ongeveer 26% van de millennials hun inloggegevens voor video streaming delen met andere mensen. Synamedia heeft nieuwe software gelanceerd die het mogelijk maakt om te analyseren waar gebruikers zijn ingelogd en zo kunnen zij snel gedeelde accounts markeren.

Hoe dan ook zal Netflix wel flexibel moeten blijven zodat bijvoorbeeld families hun abonnement kunnen delen en op meerdere apparaten binnen hetzelfde huishouden films of series kunnen kijken. To be continued dus…


Bron: Daily Mail