Huisgenoten 

Ze zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld de sloppy studenten die niks geven om hygiëne. En is er iets irritanter dan een aanrecht waarop een verzameling vaat staat met de lengte en hoogte van de Chinese muur ? Deze irritatie is ook om te keren: dat moment dat je thuis komt en de nu geliefde huisgenoot jouw vaat ook mee heeft gepakt. #ntb 

 

Stank

Wat te denken van die ontzettende pislucht in de gemiddelde lift? Het lijkt nu eenmaal een sport om andermans liftschacht van een verse lading met bier aangemengde laag urine te voorzien. En toch blijf je de lift nemen… want ja… Ik ga mooi niet traplopen. 

 

Dat lelijke Vestia-tapijt 

Een bekend begrip in het Rotterdamse studentenleven is toch wel dat alles-absorberende schuursponstapijt van Vestia. Maar goed, dan mag het nog zo lelijk zijn, als je een borrel thuis hebt, ben je toch maar wat blij wanneer er morgen niks meer van dat op de grond gevallen pils te zien is. Wat ook wel fijn is, is dat dit tapijt waarschijnlijk het enige overlevende is tijdens de eerstvolgende zombie-apocalyps. Het pand zelf ligt toch al plat na een teug wind van de grote boze wolf. 

 

Controles

Je weet wel, die jaarlijkse momenten dat de schoonmaakpolitie  van Vestia je huis komt controleren op vlekken aan de linkerachterzijde van je middelste keukenlade. En als je het niet schoonmaakt, kom je de inspectie natuurlijk weer niet door. Toch voel je wel altijd een momentje pure euforie wanneer alles schoon is. Een momentje, dat wel, want daarna wordt het toch weer een ranzige puinzooi. 

 

Leefritmes

Sommige geluksvogels liggen ’s nachts om een uurtje of twee met de luiken wagenwijd open naar het plafond te staren omdat die fijne buurman van daarboven z’n nieuwste deep house-ontdekkingen graag met het hele woongebouw wilt delen. Genieten. 

 

Je eigen stek

Ook al is een studentengebouw bepaald geen hotel, toch blijft die kamer wel ontzettend chill. Het is wel gewoon jouw kamer, waar jouw regels gelden. Waar je wel de pakken melk aan je mond zet en ze daarna in een hoekje gooit. Waar je de was ook gewoon uit kan stellen tot morgen en waar je bij volume standje negen niet direct een gil van je moeder krijgt of het wat zachter kan. Je bent omringd door je vrienden, en dat maakt een studentenkamer toch wel een stuk mooier dan je oude slaapkamer. Of niet dan?