Het hebben van een diploma wil nog niet zeggen dat je meteen een baan hebt, dus het kan zomaar zijn dat je tijdens het zoeken van een baan opeens heel veel vrije tijd hebt. Nog meer dan tijdens je studie. Hoe je die gaat opvullen, ligt natuurlijk helemaal aan jezelf.

Ik zou me echter niet al te druk maken over waar je uiteindelijk terecht komt. Gebruik die laatste maandjes om rustig af te studeren en vooral om nog wat te genieten van je leven als student!

Reizen

Veel mensen kiezen ervoor om eerst een tijd te reizen voordat ze toegeven aan de negen tot vijf leefstijl. Zo kunnen ze nog even wat de wereld zien en tot rust komen voordat ze op de burn-out afstevenen op de arbeidsmarkt. Klinkt als een goed alternatief, toch?

Doorstuderen

Je kunt natuurlijk ook gewoon doorstuderen. Hoewel dat tegenwoordig niet het meest aantrekkelijke alternatief is, valt het toch te overwegen. Je kunt je horizon en carrièremogelijkheden dan nog wat verbreden.

Solliciteren, solliciteren, solliciteren…

De meest voor de hand liggende optie is om gewoon werk te gaan zoeken. Zeker voor bepaalde studies is het niet heel zeker dat je snel werk vindt, maar je zult toch een beetje in het wereldje moeten blijven om nog relevant te blijven. Dan zit er helaas niets anders op dan blijven solliciteren.

Traineeships of stages

Een milde vorm van moderne slavernij. Je gaat voor (veelal grote) bedrijven als trainee of stagiair werken zodat je (specifieke) werkervaring op doet, die je daarna kunt gebruiken om binnen dat bedrijf of in je werkveld door te groeien. Nadeel is alleen dat het loon vaak stiekem niet opweegt tegen de werkzaamheden die je moet doen. Een groot voordeel is wel dat je niet alleen werkt, je krijgt ook trainingen en begeleiding van ervaren mensen. Dus je hebt er op zich nog wel veel aan.