Gooi jij ook altijd zonder na te denken je kopje voor de derde keer weer vol? Je bent minder vies bezig dan de meeste mensen denken. Je koffiekopje nooit afwassen is namelijk helemaal niet erg. Tenminste, als je hem nooit deelt met iemand anders. Dan is het zelfs de meest hygiënische oplossing.  

 

Je eigen viezigheid

Dat komt omdat jij de enige bent die eruit gedronken heeft. Het zijn dus je eigen bacillen. Zelfs als je eruit drinkt terwijl je ziek was, is er geen gevaar. Want het schijnt dat je jezelf moeilijk opnieuw kun infecteren. Je moet alleen wel oppassen als je koffie met suiker en melk drinkt. Als je dat een weekendje laat staan, groeit er wel schimmel in. Toch maar even afwassen dan.

 

Lekker afwassen

Waarom is het dan schoner om je kopje niet af te wassen? Ooit gedacht aan hoeveel bacteriën een spons bevat? Ja, dat ding is echt megavies. Mocht je nou toch de kriebels krijgen van je vieze koffiemok, kan je de spons even in de magnetron doen. Dan dood je de bacteriën. En anders hoef je je niet meer schuldig te voelen als je nooit je kopje afwast.

 
Bron: New York Magazine