Bootcamp kan dan wel razend populair zijn, het is niet per se gezond. Als jij vindt dat je bij je work-out pijn moet lijden, je alleen maar meer wilt, sporten niet is bedoeld is voor de lol, je bij je work-out bijna moet overgeven en je je een loser voelt als je een work-out mist, dan is het echt way too much en put je jezelf uit. Dit is echt absoluut niet de manier om te trainen.

 

Rusten is herstellen

Om optimaal te kunnen presteren, moet je natuurlijk tussen het sporten door ook herstellen en je rust nemen. Het mag dan wel een trend zijn om je lichaam helemaal uit te putten tijdens de fitness - je kunt beter wat rustiger aan doen. Als je een goede balans hebt tussen trainen en rusten, zal je lichaam zich meer herstellen dan in feite nodig is. Hierdoor word je beter en sterker.

Ook voor sporten geldt dat te veel en te hard sporten niet goed voor je is. Neem je te weinig rust, dan duurt het herstel langer, word je steeds vermoeider en kun je overtraind raken. En dat werkt juist averechts! De reden dus dat rust en herstel een belangrijk onderdeel van je schema is.

In balans

Zorg dat je work-out in balans is en niet te zwaar is. Denk na over wat je aan het doen bent. Je hebt bepaalde grenzen en als je die overschrijdt, ga je echt je doel niet halen. Luister naar je lichaam. Dat is heel belangrijk, want zo voorkom je blessures en is het makkelijker om te trainen. Je geniet er sowieso veel meer van als je alles op je eigen tempo doet! (al is dit natuurlijk geen excuus om jezelf niet uit te dagen en niet af en toe de grenzen op te zoeken!)Bronnen: Greatist en Leontien.nl