Je zult wel denken: ik kan mijn tijd beter gebruiken voor het studeren. Fout. Door te sporten maak je nieuwe hersencellen aan. En deze zijn dan ook nog eens effectiever.

Dus je kunt ervoor kiezen om te gaan sporten ná je studiewerk, maar dan kun je niet profiteren van je verbeterde hersencapaciteit. Daarnaast ervaar je minder stress na een work-out. Na het sporten wordt je humeur namelijk beter, blijkt uit onderzoek van de University of Vermont. Zelfs tot twaalf uur na de oefening was het effect merkbaar.

Ook slechts vijf minuten sporten helpt!

Onderzoekers aan de University of Georgia ontdekten dat drie keer per week twintig minuutjes aerobics op lage tot matige intensiteit je gezondheid verbetert. De testpersonen, volwassenen die voorheen niet sportten, voelden zich na zes weken minder moe en ze hadden meer energie. Het moment van de dag bleek niet uit te maken. Ook als ze maar een beetje sportten, voelden ze zich al een beetje beter. Dus ook na vijf minuten!

Een goede work-out voor het studeren is er dus eentje met matige intensiteit. Voor de meeste mensen betekent dat dat hun hartslag op 100 tot 120 slagen per minuut moet zijn. Met andere woorden: als je niet meer kan praten omdat je in ademnood bent, sport je al te hard.

Bron: Inc