En dan opeens ben je finalist in de populaire battle van Lay’s: Maak de Smaak. Het overkwam student Rickwin Huisman uit Delft: “Gewoon een uit de hand gelopen grap.” De 21-jarige Rickwin is in het dagelijks leven derdejaars Bouwkundestudent aan de Technische Universiteit in Delft. Momenteel is hij druk bezig met de promotie van zijn chipssmaak ‘Aioli e Aglio’ en wij zijn erg benieuwd of Rickwin de smaak te pakken heeft.

We kennen de populaire battle van Lay’s inmiddels al een aantal jaren. De winnende smaak komt een jaar lang als Limited Edition in het assortiment van Lay’s. Vorig jaar won de smaak ‘Patatje Joppie’ overtuigend. Dit jaar moet Rickwin het met zijn smaak ‘Aioli e Aglio’ opnemen tegen de andere finale smaken ‘Spicy Reggae Chicken’ en ‘Whiskey Cocktail’.

Hoe kwam je op het idee van de smaak ‘Aioli e Aglio’?“Ik ben helemaal gek op aioli. Zelf woon ik op kamers in een studentenhuis en hier wordt zelden aioli gegeten. Als ik bij mijn ouders ben, zet zijn moeder vaak brood met aoli op tafel. De smaak doet mij denken aan thuis.”Hoe kwam je in de finale terecht?“Ergens in februari keek ik televisie met mijn huisgenoten. We zagen de reclame van ‘Maak de Smaak’ voorbij komen en besloten om allemaal individueel mee te doen aan de battle. Mijn smaak deed het zo goed , dat ik al snel mijn huisgenoten inhaalde en een plek in de top tien veroverde. Ook tijdens de voorrondes moest er gestemd worden. Dit gebeurde door middel van een stemmodule waarin stemmers steeds twee smaken naast elkaar te zien kregen waartussen ze moesten kiezen.”Had je van te voren verwacht dat je in de finale zou belanden?“Nee, totaal niet. Ik had dit van te voren nooit verwacht, het is eigenlijk een uit de hand gelopen grap. Maar nu het zover is, vind ik het wel super leuk en spannend.”Wat doe je om ervoor te zorgen dat jouw smaak wint?“Ik ben hartstikke fanatiek en wil dolgraag winnen. Toen ik eenmaal in de top drie belandde, begon ik met het promoten van mijn chipssmaak. Zo promoot ik op verschillende universiteiten door het hele land, heb ik op de OWee-Markt in Delft gestaan en ik had een stand in de Albert Heijn XL in Rijswijk. Ik probeer op zoveel mogelijk evenementen aanwezig te zijn en daarnaast doe ik veel aan social media promotie.”Wat ga je met het geldbedrag doen als je wint?“Als ik een langstudeerboete krijg, ga ik die afbetalen met het winnende geldbedrag. Ook wil ik graag een wereldreis maken. Daar houd ik gelukkig genoeg geld over, zelfs na aftrek van die langstudeerboete.”De chipsmaak ‘Aioli e Aglio’ smaakt naar knoflook. Niet een handige smaak vóór het uitgaan, hè?“Haha, daar hoef je je geen zorgen om te maken. De knoflook in mijn chips is een smaakstof en de geur is zo uit je mond verdwenen. Je kunt dus gerust ‘Aioli e Aglio’ eten voordat je naar de kroeg gaat.”Is het waar dat jouw chipssmaak ‘Aioli e Aglio’ helpt tegen een kater?“Dat weet ik niet, ik gebruik geen chips tegen een kater. Maar het schijnt dat knoflook inderdaad goed helpt tegen een kater. Ik weet dat mensen in Italië na het stappen vaak maaltijden met veel knoflook eten tegen een kater.”Wil jij dat Rickwin’s chipssmaak ‘Aioli e Aglio’ de nieuwe winnaar wordt van de battle Lay’s Maak de Smaak’? Stemmen kan nog tot en met zondag 23 september via [link:19788].