Het besef van m’n onderschatting kwam toen ik met een boodschappenkar vol bierkratjes, worstenbroodjes en zakken chips mezelf een weg baande van de Jumbo aan de Botersloot, naar de Albert Heijn in de Markthal, door naar de Wijnhaven waar ik woon.

De uitdaging: van supermarkt naar kamer

Deze tocht was al een uitdaging op zich, aangezien ik niet de sterkste ben en Rotterdam niet het best betegeld. Na trambanen, stoplichten, hellingen en toeristen te hebben overwonnen, kwam ik aan bij m’n voordeur. Hier kwam het tweede obstakel. De lift. Waar veel liften groot genoeg zijn om een boodschappenkarretje in kwijt te kunnen, is dat iets wat niet het geval is in het woongebouw waar ik woon. De inhoud van het karretje werd dus geleegd in de lift en naar de 4e verdieping gestuurd, en het karretje gestald in het fietsenhok. Waar die heel misschien nog steeds staat.

Bring your own booze

Een aanrader voor elke student is om bij het feest te vermelden dat het een BYOB is, wat staat voor Bring Your Own Booze. De gasten worden dus verwacht zelf wat drank mee te nemen om de host wat tegemoet te komen, we zijn immers arme studenten en voor een mooi feestje is het dus prettig als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt in de vorm van een fles drank.

Gelukkig was mijn huisgenootje zo vriendelijk haar kamer beschikbaar te stellen als beerpongruimte, en mijn onderburen zo vriendelijk om de beerpongtafel en boxjes voor de muziek uit te lenen. Hier blijkt dus ook maar weer dat een goede buur beter is dan een verre vriend!

Klachten over het geluid

Maar ook kan het zijn dat de andere buren die niet zijn uitgenodigd waren, gaan klagen over het geluid wat er geproduceerd wordt. Het duurde niet lang of de beheerder stond voor de deur met de mededeling dat er klachten over het geluidsniveau waren. Als host van het feestje maak je je hier dan ook een stuk drukker om dan als gast, wat een extra verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

De sporen van een geslaagd feestje waren de dag erna nog te zien in mijn kamer, in de vorm van lege blikjes, flesjes, bekers en flessen. Waar alle gasten ervoor hebben gezorgd dat je kamer op deze manier werd gedecoreerd, sta je er alleen voor met het opruimen. Succes!

 


Rotterdam_SW_Banner_large