Rick huishouden afwassen

Afwassen

Tenzij je zo’n lucky bastard bent die een eigen vaatwasmachine heeft, is de afwas toch wel de verschrikking waar je elke paar dagen mee geconfronteerd wordt. Gewapend met borstel en zeep worstel je je er doorheen, zodat je weer een paar dagen vooruit kunt.

Rick huishouden was opvouwen

Was opvouwen

Het fabeltje gaat dat veel eerstejaarsstudenten elk weekend met een vuilniszak in de trein zitten met daarin de was van de afgelopen week. Of mama die even wil doen zodat de kleren weer schoon mee terug kunnen zondagavond. Nee, zo gaat dat niet, de was mag je zelf doen, en het ophangen en opvouwen van het geheel hoort er allemaal bij.

Rick huishouden stofzuigen

Schoonmaken

Om te voorkomen dat jouw kamer een stinkende broeikas van zweetluchten en bacteriën wordt, moet er soms schoongemaakt worden. Het vermoeden bestaat dat een gemiddelde student dit toch wel wat minder vaak doet dan een gemiddelde huisvrouw. Maar als het dan weer zover is, komt de stofzuiger tevoorschijn om samen met de allesreiniger en schoonmaakdoekjes korte metten te maken met viezigheid en stof.

Rick huishouden opruimen

Opruimen

Sommige mensen doen dit regelmatig een beetje, anderen om de zoveel tijd in een keer een heleboel en weer anderen doen het nooit; opruimen. Je kamer is eigenlijk één grote kast en spullen zijn natuurlijk makkelijker te vinden als je ze gewoon in het zicht laat slingeren. Allemaal goed en wel, maar het oogt natuurlijk niet erg verzorgd, zeker wanneer je gasten over de vloer krijgt. In mijn geval spaar ik beetje bij beetje dozen op, die ik in een hoekje dump, en zo nu en dan moet ik er weer van af zien te komen.

 

Meer van Rick

Meer van de andere Helden