Of dat je toch even lekker naar huis kan tussen je colleges door. Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar een kamer om je volop te genieten van je studentenleven!

Vleeskeuring?

Wat ik een nadeel vond van de zoektocht naar een kamer was de vleeskeuring die ook wel hospiteren wordt genoemd. Met een groepje studenten langs een huis gaan en je ervan bewust zijn dat je gewoon beoordeeld wordt om wie je bent. Maar achteraf, nu ik het hospiteren van beide kanten heb meegemaakt, valt het toch best wel mee. Zelf vond ik het ook een raar gevoel om nieuwe huisgenote uit te kiezen op basis van zo’n hospiteeravond.

Het is belangrijkste is dat je met iedereen in het huis gesproken hebt, zodat iedereen weet wie je bent. Als ze niet weten wie je bent, gaan ze je ook nooit kiezen. Houd er wel rekening mee dat je niet te opdringerig wordt en geen andere gesprekken onderbreekt. Je kan ook gewoon meegaan in een lopend gesprek. Toon ook interesse in de bewoners. Ten eerste komt dit goed over op de bewoners en daarbij kom jij ook meer te weten over je toekomstige huisgenoten.

Blijf jezelf – zeker in Rotterdam

Verder moet je vooral jezelf blijven, zeker als je een kamer in Rotterdam zoekt. Het klinkt echt als zo’n cliché maar het is wel echt waar. In Rotterdam is geen kamernood, dus er zijn nog genoeg andere kamers waarvoor je kunt hospiteren. Vergeet niet dat jij, net zoals de huidige bewoners, ook op zoek bent naar nieuwe huisgenoten en dan mag je best een beetje kieskeurig zijn. Je gaat immers samenwonen, dus zorg dat jij het ook echt ziet zitten om daar te gaan wonen. 

Hier vind je meer informatie over kamers vinden in Rotterdam!