Gin

Voor de gin-liefhebbers onder ons is er goed nieuws. Gin is hartstikke gezond! Het bevat helemaal niet zo veel calorieën. Eén glas gin-tonic bevat maar 65 calorieën terwijl wijn of bier wel tot 120 calorieën kunnen bevatten. Daarnaast heeft gin een goede werking op verkoudheid of bronchitis. In gin zit het stofje gineen, wat de doorbloeding van de slijmstoffen in je keel bevordert. 

Wijn

Gezellig met iemand een glas rode wijn heffen en dan zeggen: ‘Weer een uurtje sporten.’ Een tijdje geleden werd namelijk wetenschappelijk bewezen dat één glas rode wijn gelijk staat aan een uur werken in de sportschool. Tenminste, dat zeiden verschillende media, maar helaas is dit niet helemaal het geval. Rode wijn kan echter wel helpen meer resultaat te krijgen als je er ook bij sport. In dit fijne drankje zit namelijk resveratrol die verantwoordelijk is voor dezelfde positieve effecten op het hart, spieren en beendergestel als sporten met je zou doen.

Jenever

Je hebt misschien wel vaker gehoord dat een jenevertje goed voor je is als je ziek bent. Want jenever ‘Smeert de keel’. Net zoals bij de gin, want gin wordt gemaakt van de jeneverbes. Dus een klein glaasje jenever voor het slapen gaan de volgende keer als je ziek bent. De bes zit ook vol flavonoïden die hartziekten voorkomen en bloedcirculatie bevorderen. Jeneverbessen zorgen er ook nog voor dat je lichaam overtollig water kwijtraakt. Daarmee verwijder je schadelijke afvalstoffen en bacteriën, wat goed is voor je nieren en lever!

Bier

Je zal het misschien niet geloven, maar het is echt waar! Bier staat ook in dit rijtje. Hoera! Uit onderzoek is gebleken dat een biertje na het sporten voordelig kan zijn voor het lichaam. Dat komt door de gist wat in bier zit. Het kan je prestaties zelfs verbeteren! Ze noemen het niet voor niks herstelbiertjes. Het enige jammere aan dit feit is dat je het echt bij één biertje moet houden anders heeft het weer geen zin. En ja, na een gewonnen wedstrijd vloeien er altijd wel wat meer overwinningbiertjes.