1. Een bierestafette winnen

Ondanks dat je een buffer (en buikje) opbouwt met elk biertje, leer je ook hoe je het snelst het goud gele goedje naar binnen krijgt én dit is handig voor een bierestafette. De eerste tip hoe je hebt goedkoopst dronken kan worden is door zo snel mogelijk te drinken.

Bij een bierestafette daag je met een ander team van vijf mensen een andere groep uit om zo snel mogelijk achter elkaar een biertje te drinken. Na het succeswensen neemt iedereen plaats met zijn handen op zijn kruis. Aan beide kanten van de tafel beginnen twee mensen te drinken. De kant waar het laatst het glas op de tafel wordt gezet, begint met drinken. Daarna begint de estafette. Wie als eerst na elkaar de drankjes op heeft, wint én de verliezer betaalt de rekening. Wie snel genoeg drinkt kan een hele avond gratis bier drinken, wel in ieder geval tot dat je te zat bent en je het biertje niet meer snel genoeg naar binnen krijgt.  

2. Sterke drank

Ben je een iets minder snelle drinker, dan raad ik je aan om eens van dat bier af te stappen en te kijken naar een iets sterker drankje. Ondanks dat je meestal iets meer betaalt voor een tequila of wodka, hoef je er maar een paar achterover te slaan om de alcohol in je lijf te laten branden. Voor de echte badass, probeer eens een TGV’tje (tequila, gin & vodka). Gooi deze drie shotjes na elkaar (of door elkaar) in je mond en je hoeft hierna geen biertje meer te zien! Hooguit een wc. 

3. Speciale studentenfeestjes

Zoek wat goedkopere uitgaansgelegenheden. Bij een algemene club in Rotterdam betaal je al snel € 2,50 voor een biertje en € 5 voor een mixje. Maar je bent student, er zijn genoeg studentenplekken waar ook biertjes voor € 1 te vinden zijn. Kijk eens bij een studentenvereniging, studiefeestje of op een studentensportclub. 

4. Regel drankjes van mannen

(Vooral voor vrouwen, mannen jullie zijn hierbij helaas vaak het slachtoffer) Gooi eens een keer je charmes in de strijd. Gooi met die haren en je kont naar achteren. Ondanks dat ik tegen bietsen ben, kan je als je het wilt vrij goedkoop een avondje stappen. Spreek eens een keer een leuke vent aan, of eentje die dronken is. De enige kunst is om lang genoeg te blijven praten totdat zijn drankje op is. Een echte gentleman of dronkenman zal met liefde je een drankje aanbieden. 

5. Het Rotterdammertje

Zoek het Rotterdammertje. Bij verschillende studentenverenigingen hanteren ze het Rotterdammertje. Neem jij het laatste beetje drank uit de fles en is het net niet genoeg om een heel maatje te vullen, dan is de inhoud (gratis) voor jou! 

Verder nog één toevoeging: geen 18, geen druppel én geniet, maar drink met maten!