Carnaval duurt nu eenmaal een paar dagen en als je het (zoals ik) meerdere dagen actief viert, is dat een zware aanslag op je lichaam. Sommige dagen moet je ook nog vroeg opstaan, wat al helemaal niet mee werkt. De volgende tips helpen je om die kater te voorkomen of op z’n minst te voorkomen. Wees alleen gewaarschuwd: het is moeilijk om ze na te leven als je eenmaal aan het vieren bent!

 

Ontbijt goed

Als je wakker wordt na een dag of avond feesten is dat het laatste waar je aan moet denken, maar het helpt echt om extra fit te zijn. Een goed gevulde maag zuigt daarnaast dat overschot aan alcohol dat er nog in ronddrijft goed op.

 

Drink goed

Dit kun je natuurlijk op twee manieren opvatten, maar ik bedoel helaas dat je veel water of fris moet drinken tussendoor. Alcohol zorgt ervoor dat je uitdroogt, dus je moet je vochtvoorraad tussendoor op z’n minst even af en toe goed aanvullen. Wat trouwens ook wel geldt, is dat je kater sneller lijkt te verdwijnen als je gewoon vrij vroeg op de dag weer begint met doordrinken. Dat is helaas alleen niet iets dat ik kan aanraden...

 

Ken je limiet

Of dat nu qua naar bed gaan of qua drinken is: als je weet dat je het niet meer volhoudt stop dan met drinken of ga naar huis. Zeker als je vroeg op moet en weet dat je niet goed zonder rust kunt, dan is het beter om op tijd toedeloe te zeggen. Die kater maak je alleen maar erger als je ook nog eens niet genoeg hebt geslapen.

 

Eet tussendoor ook iets

Als je lekker aan het feesten bent, kun je makkelijk vergeten om even iets te eten. Dat moet je echter niet vergeten, al is het maar klein hapje tussen de biertjes door. De alcohol vult je maag ook goed, waardoor het misschien lijkt alsof je niks hoeft te eten. Niettemin is het belangrijk om dan toch gewoon even iets te eten.

 

Paracetamol en veel water

Als je bovenstaande tips te moeilijk vindt, heb ik nog een laatste tip die bij mij wonderen verricht. Voordat je naar bed gaat moet je paracetamol en flink wat water drinken. Dat voorkomt dat je midden in je slaap van de hoofdpijn of uitdroging wakker wordt, en maakt mij meestal ook stukken fitter ’s ochtends.

 

Het allerbelangrijkste is wel dat je gewoon ontzettend veel plezier hebt. Daar is carnaval voor!