Drink & Play

Beer Pong is een oud drankspel dat is komen overwaaien vanuit Amerika en inmiddels retepopulair is onder studenten in Nederland. Doel van het spel is om het balletje in de cups van de tegenstander te gooien en zo als eerste alle cups van de tegenpartij weg te spelen. De combinatie tussen het veel en veelvuldig drinken geeft je avond vaak de kickstart die het nodig heeft!

Benodigdheden

Maar hoe speel je eigenlijk Beer Pong? Ten eerste neme men: bier. Heel. Veel. Bier. Uiteindelijk is dit toch de belangrijkste factor van het spel, dus bezuinig er vooral niet op. Niemand zit er op te wachten dat op het spannendste moment van de avond je opeens out of bier bent. Maar sla ook niet TEVEEL bier in: de belangrijkste regel van Beer Pong is dat al het bier te allen tijde wordt opgedronken.

Daarnaast heb je nodig: een lange (Beer Pong-)tafel, 20 bekers (Beer Pong cups) en 2 (Beer Pong) ballen. Alle cruciale benodigdheden vind je sowieso op Beerpong.nl. Zodra je deze uitrusting van je lijstje kan vinken ben je good to go en kan het spel beginnen.

How to Play

Beer Pong wordt gespeeld in twee teams, bestaande uit twee of drie personen. Aan beide zijden van de tafel zet één team 10 cups neer in piramidevorm. De cups worden halfvol geschonken met bier. Het is zeker niet aan raden met sterke drank of zware bieren te spelen, dan drink je elkaar wel erg snel onder de Beer Pong-tafel, wat dan weer een averechts effect op je avond heeft. Niet doen dus.

Team 1 begint met de eerste twee worpen. Meteen raak? Dan wordt door Team 2 de cup waarin de bal beland is opgedronken. Net mis? Dan gebeurt er niets en is Team 2 aan worp. Wanneer de bal door een van de teams zonder iets te raken over de tafel wordt gegooid is er sprake van een Lompe Geit. Uiteraard drinkt de Lompe Geit – de werper van de belachelijke worp – een willekeurige cup leeg. Moet ie maar niet zo lomp doen.

Er wordt om en om met twee ballen gegooid tot een van de teams door de cups heen is. Maar dit is niet de enige manier om te winnen. Door twee ballen achter elkaar in dezelfde cup te gooien, of door een bal in de cup van een onoplettende speler te gooien is het spel METEEN afgelopen. En tegen een prijs, want het verliezende team drinkt de hele tafel leeg. Succes daarmee!