Voor de meesten van ons is het behalen van een masterdiploma niet een doel op zich, maar de weg naar een betere, succesvollere en meer gewilde carrière. Maar zelfs het best behaalde resultaat op de universiteit is geen garantie voor jouw perfecte baan, tenzij je weet hoe je jezelf moet presenteren. Er zijn een paar basisregels die jou hierbij kunnen helpen. 

 

1. Wijk niet van je doel af

Zal jouw bijbaan als barman of barvrouw je geschikter laten lijken in de ogen van een recruiter van een bank? Kies alleen werk- of vrijwilligerservaring die relevant is voor de baan waar je op gesolliciteerd hebt. Of leg uit op welke manier en waarom deze activiteit bijdraagt aan de benodigde skills voor de vacature. 

2. Noem je meest recente werkervaring eerst 

Normaal gesproken zijn we gewend om in chronologische volgorde te schrijven. Doe dit bij een cv andersom. Waarom? Omdat je wil dat je toekomstige werkgever je van je beste kant ziet, namelijk datgene dat je hebt bereikt. Is het meest recente werk niet je beste werk? Dat maakt niet uit. Je mag activiteiten waar je niet trots op bent weglaten en bovendien kan je de nadruk leggen op de baantjes of ervaring waar je indruk mee wilt maken. 

3. Redeneer vanuit de werkgever 

Houd het kort en eenvoudig. Blijf bij de basis, maar laat geen belangrijke vaardigheden achterwege. Laat zien dat je in staat bent meer te doen en dat jij precies de juiste persoon voor de baan bent, maar gebruik geen onnodig moeilijke of clichématige zinnen. 

SK2 mastersfair2

International Masters Fair

Als je meer wilt leren van een expert, kom dan naar de International Masters Fair in Amsterdam op 1 december aanstaande. Je kunt hier gratis je cv laten checken door een professional en gratis een foto voor je cv laten maken. Registreer je van tevoren via: Master and More. Gebruik voor gratis toegang de volgende code: MU6PT