Het is een behoorlijke klus, maar met de onderstaande tips maak je het in ieder geval iets minder saai!

 

1. #opruimenzuigt

Hoe noodzakelijk het misschien ook is om te appen, Snapchatten of te Facebooken over hoe saai het schoonmaken is, doe het niet! Hoe langer je daarmee bezig bent, hoe langer de schoonmaak duurt. Laat je niet afleiden! Mocht je echt niet zonder je telefoon kunnen, zet dan in ieder geval je internet uit.

 

2. Turn up the music!

Muziek maakt alles beter! Zet de muziek hard aan, zing hard mee en laat je innerlijke danser los. Als je alleen bent, maakt het niks uit. Mocht je in een studentenhuis wonen, maak er dan meteen een feestje van en ga met z’n allen los op één van de vele playlisten die te vinden zijn op Spotify.

3. Doe niet alles in één keer

Een verdeling kan je al iets op weg helpen. Het is namelijk veel minder erg als je alleen de woonkamer en de badkamer hoeft op te ruimen, in plaats van het hele huis. Who cares dat je er misschien twee of drie dagen over doet, in plaats van één dag? Als je in een studentenhuis woont, is een verdeling misschien vanzelfsprekend, maar het verlicht de druk van het opruimen enorm!


4. Gooi (heel veel) weg

Mochten er spullen zijn die je weg wil gooien, of moet weggooien maar eigenlijk wil houden, bedenk dan goed of je deze spullen ook echt nodig hebt. Heb je ze langer dan een paar maanden niet meer gebruikt? Dan kunnen ze weg. Wat je met de weggegooide spullen doet, is natuurlijk aan jou. Weggeven aan het goede doel is een mogelijkheid, maar wie weet is er wel iemand geïnteresseerd in jouw oude spullen. Zet ze online en verdien geld terwijl je opruimt. Beter kan het niet!

 

5. Motivation is the key

Wie zegt dat je jezelf zo nu en dan niet mag belonen? Opruimen is een zware taak, en voor welke zware taak heb je een klein beetje motivatie nodig! Stel voor jezelf een beloning vast. Nieuwe schoenen, een nieuwe game? Volledig los gaan in het weekend of misschien wel een dagje helemaal niks doen? Houd die beloning in je hoofd tijdens het schoonmaken en je zult zien dat het een stuk sneller gaat!