Je hebt hard gestudeerd om deze baan te kunnen krijgen. Wat je niet wilt, is dat je helemaal opgeslokt wordt in het werk en niet kan genieten van de zomer. Misschien heb je eerder wel een bijbaantje gehad, maar dit is wel een groot verschil met fulltime werken. Werk is nu serieuzer en dit kost toch wel meer energie. Na een werkdag kan je energie soms op nul staan. Hoe overleef je deze zomer?

 

Eindelijk geld

Om te beginnen is het ook maar hoe je het bekijkt. Het loon dat je nu krijgt, is waarschijnlijk hoger dan eerst. Aan elke uur dat je werkt, heb je ook daadwerkelijk iets. Alles wat je nu extra verdient kun je in het weekend weer extra uitgeven. Vertaal de uren die je werkt in uitjes of dingen die je nog graag wilt kopen. Spaar voor een leuk setje kleding of koop eindelijk dat dure horloge dat je al zo lang graag wilt!

 

Vakantie

Je bouwt nu ook vakantiedagen op, dus werk naar je vakantie toe. In de avonden heerlijk wegdromen en inspiratie zoeken. Lees de Lonely Planet, ga Instagrammen en kijk reisvlogs. Even helemaal niet aan je werk denken wanneer je vrij bent.

 

Overwerken

Je werk na je werkdag los kunnen laten is überhaupt belangrijk. Wil je de werkweken ontspannen doorkomen, stoom dan niet door. Blijf reëel in het aantal uren dat je wilt besteden op je werk en thuis. Vind je fulltime werken in de zomer écht te veel? Kijk of het mogelijk is om 36 of 32 uur te gaan werken. Nadeel is wel dat je dan natuurlijk ook inlevert op je salaris. 

 

Sporten en ontspannen

Geniet extra van de vrije avonden en weekenden. Ga een weekendje weg, pak een terrasje met vrienden en praat vooral niet over werk. Wil je extra energie om dit allemaal vol te houden? Probeer dan ook een paar keer per week te sporten. Zo kun je al je frustraties kwijt en ben je extra fit om al het werken en feesten aan te kunnen!