Mijn kamer stond eerst redelijk leeg, alleen het essentiële zoals een bureau en een bed, maar inmiddels zijn er allerlei tekenen dat dit een studentenkamer is, te vinden.

Aankleding en decoratie

Deze zijn vooral te vinden in de aankleding en decoratie. Waar mijn muur eerst leeg was, hangt er nu een bul van mijn dispuut. Deze hang midden in mijn kamer en is een van de eerste dingen die je ziet als je binnenkomt. Zelf vind ik het ouderwetse lettertype, de zegel van kaarsvet en natuurlijk mijn eigen naam die erop staat, erg leuk. Zo is het niet alleen studentikoos, maar ook nog eens persoonlijk! 

Dassen van mijn vereniging

Niet alleen de bul van mijn studentenvereniging en het dispuut hangen in mijn kamer, maar ook de bijpassende dassen hangen trots aan mijn deur. Waar ik eerst had gedacht nooit een das te bezitten, laat staan in staat te zijn om er een te knopen, heb ik inmiddels al een redelijke collectie. Dassen zijn natuurlijk een kenmerkend aspect voor het studentenleven, zo ook in Rotterdam!

Posters

Op de ruimte die ik over heb op m’n muur, hangt de poster van het Studentenfeest van Het RSG, Nachtblind! Posters zijn een goede manier om een lege muur snel op te vullen. Zo hangt een studentenhuis bij mij in het woongebouw vol met posters van Het RSG door de jaren heen, sommigen dateren alweer uit 2007!

Biermeter

Tot slot heb ik mijn eigen kleine projectje in mijn kamer staan, mijn biermeter gevuld met cactussen en vetplantjes. Deze plantjes zijn nu eenmaal het best te onderhouden, of in ieder geval het minst erg om een keer te vergeten. Plantjes geven een huiselijke sfeer, maar de biermeter geeft het toch iets studentikoos!