De hoeveelheid mensen aan je tafeltje

Op een terras is er op een mooie lente- of zomerdag natuurlijk niet gigantisch veel plek en dat leidt er soms toe dat je met veel te veel mensen aan een tafeltje moet zitten. Zulke tafeltjes hebben meestal echter het gevolg dat zowel het personeel als de andere gasten (met volle glazen) niet bijzonder goed langs de groep kunnen komen. Al helemaal als de ruim gevulde tafel niets door heeft en niet af en toe de stoel een paar centimeter verschuift zodat iedereen erlangs kan.

 

Je verbouwt het terras

Wanneer je met een (erg) grote groep wil gaan terrassen komt het nog wel eens voor dat er geen tafels naast elkaar vrij zijn. Voor de mensen om je heen is het dan niet bepaald prettig als je een tafel en bijbehorende stoelen aan de andere kant van het terras tussen ze door gaat slepen om toch gezellig met je groep bij elkaar te kunnen zitten.

 

Je let niet op

Sommige mensen zijn uitgebreide verhaalvertellers, wat hier en daar leidt tot erg fysieke en visuele beschrijvingen van wat er is gebeurd. Wat ze echter vergeten is dat er op een terras mensen om je heen zitten en lopen. Voor je het weet maak je een flinke zwaai met je arm en vliegt er een dienblad vol met Erdinger over jou, de serveerder en/of je medegasten heen. Oeps…

 

Je doet je schoenen uit

Je zit natuurlijk op een terras omdat je lekker wilt uitrusten, maar soms wordt dat wel erg ver doorgetrokken. Mensen trekken spontaan hun schoenen uit, maar vergeten dat niet iedereen hun (blote) (zweet)voeten wil aanschouwen.

 

Alle drankjes worden los besteld

Hoewel het personeel van de kroeg er natuurlijk is om je te serveren, is het wel zo fijn als ze niet om de vijf minuten op en neer hoeven lopen. Het is dan ook wel zo fijn als meerdere mensen, of iedereen, tegelijk bestelt aan je tafeltje. Tenzij je natuurlijk zo’n serveerder hebt die al bij een halfleeg glas komt vragen of je iets nieuws wilt. Dan is het toch een beetje hun eigen schuld.