Jij hebt geen zin om al je stufi uit te geven aan cadeaus voor je familie. Gezien je ook nog een aantal kerstborrels af moet hoppen en je vriend(in) verwacht zeker dat je dat ene dure geurtje voor haar koopt. Om de kerst low-budget door te komen bespreken we een paar essentiële dingen:

 

Outfit

Wie gelijk na kerst gaat shoppen beland in de prachtige chaos die ‘uitverkoop’ heet. Glitter, glamour, veel zwart, zilver en goud. Eigenlijk is het elk jaar hetzelfde. Dus waarom niet al een jaar van te voren je kerst-outfit scoren.

Met enkele kleine aanpassingen qua accessoires heb je gelijk een mooi feestpak voor Oud en Nieuw! Helaas heb je daar op dit moment niets meer aan…, dus zal je het nog één jaar moeten doen met je pakkie van vorig jaar.

 

Dineren

Wanneer je echt goedkoop je kerst door wil komen, dan leef je natuurlijk op je kerstpakket. Zorg ervoor dat je bij zoveel mogelijk uitzendbureaus ingeschreven staat en in ieder geval een enkele keer voor ze hebt gewerkt. Wijn, chocolade, blikken ragout, kerstkoffie, kerstkransjes en schuim: it’s al yours!

Een andere optie is om de hele kerst bij je ouders door te brengen. Neem voor de vorm wel een banketstaaf mee, anders staat het helemaal zo armmoedig. Mocht je nou helemaal geldloos zijn dan kun je nog altijd zeggen dat je je pinpas bent verloren. Je vrienden zijn dan vast niet te beroerd om je voedsel te betalen: het is immers kerst.

kerstdiner pixabay kaboompics

 

Borrelen

December is dé maand van de borrels. Borreltje hier, borreltje daar. En veelal: gratizzz! Gluhwein, champagne, of wanneer je pech hebt goedkope prosecco, ordinaire biertjes of voor wanneer je de Bob bent een glas cola.

Zorg ervoor dat je dicht bij de tafel met ‘welkomstdrankjes’ staat. Want wie heeft het door als je sneakie je vijfde glas bubbels pakt? Voor de dames is het advies om met de rijkste man van de borrel te gaan praten. Neem je twee beste vrienden mee en binnen een uur sta je tipsy aan de bar!

 

En dan nog de cadeaus…

Het woord december staat gelijk aan het woord cadeaus. Want laten we eerlijk zijn: wat is kerst zonder cadeaus? Je ouders stoppen je al van kinds af aan vol met alles wat je hartje je begeert.

Wanneer je de 18 gepasseerd bent, wordt het tijd om iets terug te doen. Wil je met iets beters aankomen dan een flesje doucheschuim of een goedkope fles aftershave, begin dan op tijd met het inkopen van je cadeaus… Via internet bestel je snel en makkelijk je cadeaus en betaal je vaak pas de volgende maand.

Op Marktplaats vind je dat ene computerspel voor je broertje en die perfecte set golfballen voor je vader. En dat voor een prikkie! Wanneer je écht geen geld hebt dan kun je nog altijd kijken in je eigen collectie ‘cadeaus-waar-ik-niet-weet-wat-ik-er-mee-moet’ en die feestelijk inpakken. En dat cadeau voor je vriend(in)? Misschien is het eens tijd voor een tijdelijke break…

 

Beeld: Pixabay