Werken

Een nogal banaal antwoord op deze vraag is: ga werken. Ga naar het dichtstbijzijnde uitzendbureau of kijk op vacaturesites en wie weet heb jij binnenkort wel een constante stroom geld naar je bankrekening. Helaas zijn vandaag de dag banen voor studenten (laat staan voor starters) nogal schaars. Daarom hieronder nog meer tips.

Ruim je kamer op

Geef het toe, je kamer is één grote bende. Tijd om door het stof te gaan op zoek naar geld, want tussen al die rommel ligt vast wel iets dat je kunt verkopen. Bijvoorbeeld die ene teddybeer. Een toekomstige moeder legt daarvoor met gemak een tientje neer! Om van je huis geen rommelmarkt te maken, zet je je spulletjes natuurlijk op sites als Marktplaats.

Breng aankopen terug

Misschien was die broek die je afgelopen week gekocht hebt wel iets te veel van het goede, want wanneer ben je van plan die dertig andere broeken aan te doen? Trek jezelf over de streep en breng je broek gewoon terug, ook als hij toevallig in de aanbieding was. Alle kleine beetjes helpen immers. Nu heb je in ieder geval iets om eten van te kopen.

Pak de auto

Het klinkt gek, maar ook met je auto kun je (als je ‘m hebt) flink wat geld vangen. Niet door hem te verkopen, maar juist door ‘m te gebruiken. Rijd je om je ouders te zien regelmatig van Amsterdam naar Rotterdam? Neem dan betalende passagiers mee! Het enige wat je hoeft te doen is je rit van te voren kenbaar te maken op een site als blablacar.nl

Gebruik of verkoop je lichaam

Geld maak je zelf, letterlijk! Het is een ietwat ludiekere manier om brood op tafel te krijgen, maar je verdient er niet minder door. Geef bijvoorbeeld stukjes van jezelf weg aan de wetenschap: haren, huid, noem maar op. Of ga medicijnen testen. Wie weet wordt mede dankzij jou het toekomstige medicijn voor kanker uitgevonden.

Een andere manier om je lichaam te gebruiken bij het verdienen van geld is als escort. Tja, dat moet je wel willen. De verdiensten zijn wel goed. Denk voordat je hieraan begint echter wel goed na!

Ga online shoppen

Oké, shoppen is vooral een manier om geld uit te geven en niet te verdienen. Maar als je bepaalde aankopen toch al moet doen, kun je dat maar beter via het platform Stufi van Studenten.net doen. Op die manier krijg je over elk aankoopbedrag een percentage in je account gestort. Dat bedrag krijg je vervolgs gewoon lekker op je rekening gestort (en kun je weer gaan shoppen, yes!).