Om eens even uit te zoeken of dit echt leuk is ben ik dit op Koningsdag gaan doen. Het festival waar ik ging werken was Oranjebitter. Een festival vond plaats in het Euromastpark en om 10 uur ‘s ochtends mocht ik me melden. Na twee uur baropbouw en de koelkasten vullen, kon het beginnen.

De eerste 1,5 uur waren vrij rustig, aardig wat tijd om te chillen, maar daarna begon het echt. De hele tijd mensen die het nodig vinden om dronken tegen je te schreeuwen. Trays met mixdrankblikjes die je het halve festivalterrein over moest dragen, waarbij het vervelendste was dat mensen je echt aan kijken van: 'Ik ga die blikken zo hard van jou stelen, vriend'. Het weer was slecht,want er was bijna alleen maar regen.

RSG werken festival 2

Hoe langer je met je vaste groep werkt hoe meer lol je in het werk krijgt, er hangt een leuke sfeer en de muziek is goed. Het is wel erg lang werken want ik was bijna 14,5 uur bezig met werk (pauzes wanneer dat kon) maar het voelt echt veel korter. Je bent de hele tijd bezig met al je werkzaamheden en af en toe zie je nog een deel van een optreden. Richting het eind van de avond heb ik zelfs nog even backstage gestaan bij De Jeugd van Tegenwoordig en heb erna nog even op het mainstage podium mee mogen genieten.

Conclusie: het is echt supermooi om te doen en een echte aanrader.
P.S. je bent na het werk echt na een paar biertjes al helemaal van de kaart.

 

 

Rotterdam_SW_Banner_large