1. Sta vroeg op

Ja, echt! Als je vroeg opstaat raakt je biologische klok minder in de war en is het makkelijker om je lichaam wakker te maken. Ga het liefst ook bewegen, dat maakt je een stuk vrolijker.

 

2. Licht

Ga naar buiten, want zelfs al lijkt het donker, buiten zijn zorgt ervoor dat je je stukken beter voelt. En als je niet naar buiten wilt of kan, zorg dan dat je genoeg licht binnen hebt. 

Als er namelijk geen (blauw) licht aanwezig is, maakt je lichaam het stofje melatonine aan, dat ervoor zorgt dat je lichaam in een slaapstand komt. Doe daarom de gordijnen open of doe lampen aan. Speciale lampen zoals van Philips kunnen je helpen. 

 

3. Hou je weerstand hoog

Onderzoek laat zien dat de vermindering van je weerstand invloed heeft op je stemming. Want als je je een beetje grieperig voelt kan dat er voor zorgen dat je negatievere gedachtes krijgt. Zo heeft je fysieke toestand invloed op je mentale toestand. Zorg daarom dat je genoeg groentes eet en slik anders wat vitamines om je weerstand hoog te houden. 

En denk je bij het lezen van dit artikel: dit werkt niet bij mij? Dan kan je altijd nog verhuizen naar tropische landen, want feitje: daar kennen ze het begrip winterdip helemaal niet! 

Beeld: Unsplash/Ariana Prestes
Bronnen: www.gidsingezondheid.nl, www.azenda.com, www.scientas.nl