Zoek werk dat je leuk vindt

Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar als je bijbaantje niet leuk is, levert dat alleen maar meer energieverlies en stress op. Neem dat maar aan van deze arbeidspsycholoog in spé. Als je merkt dat je het niet meer leuk vindt, probeer daar dan iets aan te doen of zoek ander werk. 

 

Zoek relevant werk

Dit is niet alleen goed voor je cv, maar breidt je netwerk uit, geeft je praktische kennis over je studie en is waarschijnlijk iets dat je leuk vindt. Twee vliegen in één klap!

 

Een kwestie van plannen

Zorg dat je duidelijk op papier hebt wanneer je werkt, wat je voor school moet doen, en wanneer je even wat vrije tijd wilt. Als je dit doet, zorg je ervoor dat je nagenoeg alles bijhoudt en niet te veel in de stress schiet als je last-minute nog alles moet gaan doen én diezelfde dag nog moet werken.

 

Werk niet te veel

Geld hebben is natuurlijk fijn, maar als je merkt dat je (op een bepaald moment) niks ander meer doet dan werken, vraag dan of je gewoon wat minder uren kunt krijgen. Tenzij je contractueel verplicht bent tot het maken van veel uren, kan niemand je dwingen om je tijd volledig in het werk te stoppen. 

 

Pak vrij

Als je een drukke periode hebt (tentamens, projecten, en zo verder), regel dan vrij bij je werkgever. School is immers altijd belangrijker dan je bijbaan, en meestal houden werkgevers daar ook wel rekening mee. 

Zelf vind ik het een goede keuze dat ik gewoon altijd ben blijven werken gedurende mijn studie. Het levert hier en daar wel wat extra stress op, maar het houdt je bezig en houdt tevens je beurs gevuld!